Три проекторезолюции били неприемливиИзненадващо председателката на БСП Корнелия Нинова реши

...
Три проекторезолюции били неприемливиИзненадващо председателката на БСП Корнелия Нинова реши
Коментари Харесай

Нинова изпързаля Станишев пред ПЕС

Три проекторезолюции били неприемливи


Изненадващо председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова реши да бойкотира конгреса на ПЕС в Лисабон.

В четвъртък, до момента в който в Народното събрание се гласуваше един от знаковите закони за социалистите – за персоналната помощ – Нинова свикала извъредно съвещание на Изпълнителното бюро. На него уведомила управлението на партията, че няма да замине за Лисабон. Ден по-рано за конгреса на ПЕС отпътуваха зам.-председателите Деница Златева и Кирил Добрев. Червени депутати разясниха, че сигурно и те са били сюрпризирани от решението на Нинова, взето в последния миг.

В коридорите на Народното събрание, пред публицисти Нинова разгласи, че повода за решението й да не върви в Лисабон били три проекторезолюции, които форума би трябвало да гласоподава. Те обаче били в прорез с позициите на Българска социалистическа партия. Едната проекторезолюция е за поддръжка на Истанбулската спогодба. Нинова напомни, че има решение на Конституционен съд, което афишира този документ за противоконституционен.

Втората проекторезолюция е обвързвана с политиката по миграция. В документа се предлага страните членки да поемат солидарна отговорност за приемане на мигранти и в случай че това не се случи, на такава страна да бъдат налагани финансови и стопански наказания.

“В тази резолюция се споделя, че би трябвало да се улесни достъпът на мигранти посредством издаване на филантропични и студентски визи, визи за сезонна претовареност и други ”, съобщи Нинова.

“Има и трета, по този начин наречена интернационална резолюция, в която ПЕС се солидализира с пакта по миграция на Организация на обединените нации и поддържа изцяло нещо, което също се разминава с нашата позиция ”, разясни шефът на Българска социалистическа партия.

Нинова сподели, че писмените възражения на Българска социалистическа партия против трите проектодокумента към този момент са връчени на ПЕС и нашата делегация няма да ги поддържа.

От Българска социалистическа партия разясниха, че думите й демонстрират, че същинската причина за протеста на конгреса от Нинова не са резолюциите, против които няма проблем българските социалисти да гласоподават “Против ”. За никого в столетницата не е загадка, че откогато Нинова е оглавила партията се пробва да цака Станишев. Партийци описват по какъв начин се опитвала даже да го измести като лидер на листата за евроизборите. Днес тя разгласи, че Българска социалистическа партия поддържа Станишев за трети мандат отпред на ПЕС.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР