Три пъти по-скъпа ще бъде спортната зала на ЕГ „Иван

...
Три пъти по-скъпа ще бъде спортната зала на ЕГ „Иван
Коментари Харесай

За 3 години залата на ЕГ „Иван Вазов” стана тройно по-скъпа, дават 2,4 млн. лева за нея

Три пъти по-скъпа ще бъде спортната зала на ЕГ „ Иван Вазов” три години след първия подписан контракт. Община Пловдив пусна социална поръчка за построяването на залата, откакто предходната компания се отхвърли поради повишаването на материалите.

Новата поръчка е за 2,4 млн. лв. с Данък добавена стойност, като прави усещане, че това е тройна сума на оповестената през 2019 година цена. Тогава градските управляващи подписаха контракт за 1,1 млн. лв. с Едноличен търговец „ Металик – Иван Михайлов-Елена Михайлова”. В сумата бе включена и металната структура, която бе направена от компанията. Тя и Община Пловдив се схванаха да прекратят контракта, като бъдат платени 240 000 лв.. Те са за структурата, която остава за Община Пловдив и ще бъде дадена на новата компания, която бъде определена за дейностите.

Така излиза, че всички останали действия по спортната зала през 2019 година е трябвало да костват 860 00 лв. с Данък добавена стойност, в този момент сумата е тройна – 2,4 млн. лв. с Данък добавена стойност.

Зам.-кметът по спорт Георги Титюков съобщи, че тази сума се е получила от новите количествено-стойностни сметки. Цената е планирана, като компании могат да дадат и по-ниски предложения.

Местоположението на обекта е в двора на ЕГ „ Иван Вазов “, като новопроектираната постройка се състои от многофункционална спортна зала за физически занимания и игри с комбинирано игрище за баскетбол и волейбол със светла повърхност 885,33 кв.м, както и помощни пространства.

Към залата са проектирани съблекални с дрешници: мъже и дами. В плана са планувани 194-ма гости на три реда седалки и четири места за хора с увреждания – общо 199-ма гости. Между учебното заведение и новата многофункционална зала се планува топлата връзка.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР