Три пъти Благоевград удостоява главния прокурор Иван Гешев с това

...
Три пъти Благоевград удостоява главния прокурор Иван Гешев с това
Коментари Харесай

Италианското посолство за Фрог: Нямаме нищо общо с наградата Джовани Фалконе

Три пъти Благоевград удостоява основния прокурор Иван Гешев с това отличие. Наградата провокира отвращение в цялата юридическа колегия, която е безапелационна, че връчването на наградата е  пиарски ход от страна на Гешев  и нищо повече.

 

Освен това, е светотатство да се прави каквато и да е асоциация или връзка сред именития арбитър Фалконе, отдал живота си в битката против мафията и Гешев, чията социална поддръжка не надвишава 6%. 

От посолството допълват още:  Искаме да Ви осведомяваме, че премията е единствено българска. Тя е основана, ръководи се и се присъжда единствено от българския уредник. Посолството знае за съществуването на премията, само че не е обвързвано с нея. Наградата просто е кръстена на Фалконе и Борселино и това е единствената италианска асоциация, която има с Италия и посолството.

 

Поради това посолството няма никаква роля или друга функционалност при връчването на премията и в който и да е стадий от подбора на носителите на премията. Посолството получава покана всяка година за церемонията по награждаването, само че единствено като акт на вежливост от страна на българската организация.

 

Фалконе, за разлика от Иван Гешев,  реализира забележителни триумфи като ловджия на мафиоти. Той съумява да изправи стотици от тях на подсъдимата пейка. От средата на 1980-те години работи като съдия-следовател, а на голям правосъден развой в средата на 1980-те години са произнесени многочислени дългогодишни присъди. Фалконе работи дружно с приятеля си от детските години - арбитър Паоло Борселино, който няколко седмици след покушението на Фалконе също е погубен от сицилианската мафия.

След тези две убийства страната се разсънва от заспалост и подхваща невиждани ограничения против мафията. Приемат се строги антимафиотски закони, с помощта на които са  арестувани босовете на сицилианската Коза Ностра, на калабрийската Ндрангета и на неаполитанската Камора. До тях се стига, откакто сътрудниците на Джовани Фалконе се вслушват в апела му “Следвайте парите ”. Казват, че атентатът против арбитър Фалконе трансформира вечно Италия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР