Три от всеки четири деца на 12-годишна възраст не харесват

...
Три от всеки четири деца на 12-годишна възраст не харесват
Коментари Харесай

Опасности в нета: Деца се намразват и затварят в себе си

Три от всеки четири деца на 12-годишна възраст не харесват телата си и се срамят от метода, по който наподобяват, заяви английският „ Гардиън “.

Констатациите идват от ново огромно изследване, което предизвестява, че обществените медии съставляват забележителен риск за актуалното и бъдещото здраве на младото потомство.

Близо половината от всички запитани деца и младежи на възраст от 12 до 21 години споделят, че са се затворили в себе си, почнали са да спортуват прекалено, спрели са да поддържат връзка изцяло или са се самонаранили, тъй като постоянно са унизени или тролвани онлайн по отношение на външния си тип.

Четирима от 10 споделят, че са в душевен стрес, като съвсем всеки пети изпитва проблеми с усещането на тялото си, а 14% изпитват усложнения с храненето, като недохранване, преяждане и филтриране посредством повръщане.

От нуждаещите се от поддръжка единствено един на всеки 10 младежи е получавал лекуване. Констатациите идват от ново изследване на 1024 деца и младежи на възраст от 12 до 21 години, извършено от stem4, младежката благотворителна организация за психологично здраве във Англия. Въз основа на констатациите благотворителната организация споделя, че са нужни незабавни дейности.

„ Трябва да подобрим разбирането си за евентуално нездравословното влияние на наличието на обществените медии върху подрастващите и да разработим способи за противопоставяне и предварителна защита, с цел да запазим физическото и психическото им здраве “, сподели доктор Нихара Краузе, съветник клиничен психолог, основен изпълнителен шеф и създател на stem4.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР