Три от тях се тренират и оборудват от Киев, а

...
Три от тях се тренират и оборудват от Киев, а
Коментари Харесай

Изтекоха планове на НАТО за контраофанзивата на Украйна

Три от тях се упражняват и оборудват от Киев, а 9 - от Съединени американски щати и съдружниците на Вашингтон .

Числеността на една бригада е 5000 души. Това значи, че настъплението ще се реализира с войска от към 60 000 души .

Classified military documents with US and NATO plans to develop the Ukrainian army before the counteroffensive got into the social networks, - NYT
The Pentagon is investigating who could be behind the leak of documents, the newspaper writes.
Although the documents do not contain…
— Feher_Junior (@Feher_Junior)

Според изтеклите документи към 31 март 6 от обучаваните от НАТО бригади ще са приключили тренировките си и ще са изцяло екипирани. Останалите 3 бригади ще са в бойна подготвеност месец по-късно. Това значи, че приготовленията за настъплението против следените от Русия територии ще може да стартира с цялостна мощ най-рано към 30 април .

Оборудваните от НАТО сили ще разполагат с 253 танка , 381 бронирани бойни машини, 480 моторизирани бронетранспортьора, 147 артилерийски установки и 571 всъдехода Хъмви.

Вижда се съществуването на най-малко 100 броя машини M2 Bradley, 100 БМП-та, 100 машини Stryker, самоходни гаубици AS-90 от Англия и 32 броя танкове Leopard-2 .

Германия, Полша, Чехия, Канада, Англия и Съединени американски щати са главните доставчици със западно въоръжение за Киев.

BREAKING — Classified war documents detailing secret American and NATO plans for building up the Ukrainian military ahead of a planned offensive against Russia were posted this week on social media channels, senior Biden administration officials said.

В изтеклите проекти се вижда още, че до края на април съвсем цяла Украйна ще е с прекомерно кална почва, която не разрешава огромно и бързо механизирано нахлуване. Калният интервал ще завърши на първо време на юг, само че ще продължи доникъде на май в северните чати на Донбас.

Течът на секретната информация съставлява доста нарушаване на американското разузнаване в напъните им да се помогне на Украйна.

" Запознати сме с отчетите за изявления в обществените медии и отделът преразглежда въпроса ", сподели Сабрина Сингх, заместител прессекретар на Пентагона.

Документите не дават съответни проекти за борба. В изтеклите секретни документи липсват диаграми на бойните проекти за провеждането на пролетното контра нахлуване. От тях обаче излиза наяве, че офанзивата ще се организира най-вероятно след края на април.

Според военните специалисти най-логично би било спирането на сухоземния мост към Крим. Това значи атака в посока Мелитопол, Бердянск и Мариупол. Ефектът от сполучлива интервенция в южно направление би затруднил Москва в удържането на Крим .

Eдин от слайдовете твърди, че от 16 000 до 17 500 съветски бойци са били убити, до момента в който Украйна е претърпяла загубата на 71 500 бойци. Според " Ню Йорк Таймс " това може би е единствената манипулирана образна информация от страна на про-руските източници.

Според изчисленията на Пентагона Русия е понесла доста повече жертви - близо 200 000 убити и ранени, до момента в който Украйна има 100 000 убити и ранени бойци.

Въпреки това анализаторите настояват, че като се изключи това документите наподобяват достоверни.

В документите се загатва да вземем за пример степента на разноските за HIMARS. Пентагонът не е споделил обществено какъв брой бързо украинските войски изразходват ракетите за комплекса. В документите обаче се виждат разноските на боеприпасите .

Не е ясно по какъв начин документите са се озовали в обществените мрежи. Те първо бяха споделени от про-руски страници и канали.

Единият от документите с гриф " строго секретно " предлага " Статус на спора към 1 март ". Това свидетелства по кое време е станал течът.

На 1 март украински чиновници бяха в американската база във Вайсбаден, Германия . Там те организираха военни игри, които най-вероятно са симулирали настъплението против следените от Русия територии в Украйна.

Ден по-късно ген. Марк А. Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, и ген. Кристофър Каволи, висш командващ на силите на НАТО в Европа, посетиха сесиите с украинските военни.

Изтичането на информация е първият пробив на съветското разузнаване , оповестен обществено от началото на войната.

Съединените щати дават на Украйна информация за командни пунктове, хранилища за муниции и други основни възли на съветската войска. Такова разузнаване в действително време е разрешило на украинците да нападат сполучливо съветските сили, в това число да убият висши съветски генерали и да затруднят логистиката на Москва. Американски чиновници настояват, че Украйна е изиграла решаващата роля в планирането и осъществяването на тези удари, напомня в. " Ню Йорк Таймс ".

Според изданието Украйна и Съединените щати работят в тясно съдействие по разновидности за украинска атака още от есента на 2022 година. Но приключване на разследваща информация от този тип, оповестено в обществените медии и налично по целия свят, неизбежно ще навреди на шерването на разследваща информация сред Украйна и Съединените щати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР