Три от основните индекси на американската фондова борса постигнаха исторически

...
Три от основните индекси на американската фондова борса постигнаха исторически
Коментари Харесай

Американската борса достигна нов исторически връх

Три от главните показатели на американската фондова борса реализираха исторически най-високото си равнище в границите на еднакъв ден по време на търговията в понеделник. Това е първият случай, в който трите индикатора регистрират  исторически връх в границите на един ден от януари 2018 година

Рекордът идва откакто фармацевтичната компания Moderna разгласи, че има ваксина против ковид с успеваемост 95%, с което стана втората огромно сдружение в сектора след Pfizer с решение против заразната болест.

Индексът, проследяващ представянето на водещите 500 акции – S&P 500 се увеличи с 1,16% в границите на деня и затвори при 3626 пункта. По този метод той реализира исторически най-високата си стойност, като усъвършенства представянето при започване на септември, когато цената му бе 3580. Въпреки икономическите разтърсвания от началото на годината показателят има растеж от 11%.

“Този ноември е един от най-хубавите в историята на S&P500. Не е ясно обаче какво ще е потреблението по време на коледните празници, което е доста значимо за представянето му “, разяснява Линдзи Бел, основен капиталов пълководец на Ally Invest, представена от MarketWatch.

Оживление в търговията се означиха във всички браншове на стопанската система. Други два индикатора – индустриалният Dow Jones и индикаторът, който следи представянето на дребните компании на борсата, Russell 2000 също записаха исторически най-високите си равнища. Dow Jones се увеличи с 1,6% до 29952, а Russell 2000 – с 2,36% до 1785.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР