Три от общо 10 новопостроени язовири, за които е платено

...
Три от общо 10 новопостроени язовири, за които е платено
Коментари Харесай

Кирил Петков: Три язовира са платени, но безстопанствени

Три от общо 10 новопостроени язовири, за които е платено и са оповестени за изцяло приключени, се оказват без вода и затревени. Това разгласи на специфичен брифинг служебният министър на стопанската система Кирил Петков .
По думите му през уикенда са направени визити на общо 2 от тези язовири, с което инспекциите са станали 3 от общо 10 планувани. Посетени са били язовирите " Пазар дере ", " Злати челник 3 " и " Злати челник 4 ".
" Във всички тях няма вода и са затревени. Проверката, която направихме е следната: на 31 декември тези 3 язовира са предадени от държавната компания " Монтажи " към Държавната консолидационна компания (ДКК). След като са предадени и до ден сегашен те не са предадени към държавното дружество за ръководство и стопанисване на язовири ", съобщи министър Петков.
" Това значи, че макар че всички пари са платени, тези 3 язовира не са влезнали още в употреба. По закон сега те не могат да бъдат завирвани, в тях не може да има вода и не могат да се употребяват нито за поливане, нито за други цели ", разяснява още министърът и дефинира обстановката като образец за занемареност.
 Служебният министър на стопанската система: Даниел Митов звучи като юрист на Пеевски и Божков Служебният министър на стопанската система: Даниел Митов звучи като юрист на Пеевски и Божков
„ Даниел Митов звучи като юрист на господин Пеевски и господин Божков “. Toва разгласи служебният министър на стопанската система Кири...
Перков разяснява още, че намира за доста необичайно, че два от язовирите са в Сливен, а третият - в Ловеч, а транспортните разноски за трите са едни и същи - 1,16 лева на т/км за транспортиране на скална и земна маса.
" Това за мен, жестоко казано е 5 пъти по-скъпо от пазарната цена. За бетона и трите язовира са 214 лева на кубик бетон ", акцентира Петков.
Оттук нататък Министерството на стопанската система ще изиска Държавната консолидационна компания да изясни за какво 6 месеца не е предала тези язовири за употреба и за какво цените са такива, съобщи още служебният министър.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР