Три от четирите национално представителни организации на работодателите настояват министърът

...
Три от четирите национално представителни организации на работодателите настояват министърът
Коментари Харесай

Работодателски съюзи поискаха министърът на енергетиката да подаде оставка

Три от четирите национално представителни организации на работодателите упорстват министърът на енергетиката Теменужка Петкова да подаде оставка поради повишаването на електрическата енергия на пазара на едро. Поводът е, че в телевизионно изявление министърът е декларирала, че страната не може да въздейства на цената на тока на енергийната борса.
" Заради неистините и операциите, поради неспособността й да се оправи с проблемите в бранш " Енергетика " и, най-много, поради изоставените промени, настояваме за оставката на Теменужка Петкова ", се споделя в взаимно изказване на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската стопанска камара (БСК) и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ),
Според бизнес съюзите Петкова или заблуждава целеустремено обществото, или й липсва професионализъм. " На 2 февруари 2018 година, министър Петкова си разреши в ефира на Българската национална телевизия да изрече серия от лъжи, което приказва или за целеустремено заблуждаване на публичното мнение, или за липса на професионализъм. В изявлението си пред Българска национална телевизия министър Петкова приказва за " свободен " пазар на електрическа енергия, върху който страната не можела да въздейства, комфортно пропускайки обстоятелството, че на същия този " свободен " пазар на процедура вземат участие единствено две сдружения, благосъстоятелност на страната, посредством борса, също благосъстоятелност надържавата ", пишат работодателските организации.
В писмото се декларира, че трите организации съставляват над 80% от българският бизнес и " изрично не одобряват сходно безочливо държание от представител на изпълнителната власт ".

В него се припомня, че работодателите към този момент сезираха Комисията за защита на конкуренцията по отношение на цените на електрическата енергия. Те приготвят огромен митинг против повишаването на тока на 28 февруари от 11 часа.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР