Три нови, за българския пазар, модела ще бъдат представени на

...
Три нови, за българския пазар, модела ще бъдат представени на
Коментари Харесай

Първият хибриден модел на GWM с дебют на Автомобилен салон София 2022

Три нови, за българския пазар, модела ще бъдат показани на щанда на Haval, в границите на най-значимия авто конгрес у нас – Автомобилен салон София 2022. Посетителите на ревюто ще станат очевидци на софтуерния прогрес на марката, както и на напълно обновената моделна гама.
Своя дебют в България ще направи и първият хибриден модел на GWM – HAVAL H6 HEV.

Той идва с 1,5-литров, четирицилиндров бензинов мотор, с турбокомпресор, смесен с двускоростен 130kW електродвигател и 1,8kWh батерия. Хибридният елемент е с комбинирана мощ от 179 kW и 530 Nm въртящ миг, изпратени към предните колела посредством двустепенна директна хибридна трансмисия. Комбинираният разход на гориво е 5.2л/100 км.

Дизайнът на автомобила е впечатляващ. Издължената предна решетка му предава извънредно модерно и спортно лъчение.
Вътрешното пространство е решено в минималистичния жанр, като липсват непотребни бутони, копчета и лостове. Благодарение на трите свързани екрана, лидерът когато и да е има пряк достъп до най-важната информация чрез 10‘‘ HEAD-UP екран, 10.25’‘ цифров инструментален панел и 12.3‘‘ мултимедиен екран с висока резолюция.

Редица асистиращи системи в автомобила, оказват помощ на лидера да се усеща удобно без значение от интензитета на трафика и пътната настилка, по която се движи.

Част от тях са: изцяло автоматизиран паркинг помощник, 360° камера за преглед на пространството към автомобила, образован помощник за придвижване по автомагистрала, помощник за придвижване в трафик, система за самостоятелно спешно прекъсване с функционалност за различаване на други транспортни средства, велосипедисти, пешеходци и така нататък

Официалните продажби на HAVAL H6 HEV ще започват до края на годната, като цената на показания експонат е 85 690 лв. с включително Данък добавена стойност. За най-нетърпеливите гости е планувана опция да резервират своя хибриден автомобил още по време на ревюто.

На щанда на HAVAL, място ще откри и третото потомство на най-успешния и продаван модел на GWM – HAVAL H6.
Този автомобил в най-голяма степен отразява гигантския скок в развиването на производителя и неговата SUV профилирана марка HAVAL.
HAVAL H6 – трето потомство - се предлага в България с двулитров бензинов мотор с оптималната мощ 150 kW и седем степенна автоматизирана скоростна кутия.

Потребителите ще могат да избират сред два режима на задвижване и три равнища на съоръжение. Цените на базовия модел стартират от 56 990 лв. с включително Данък добавена стойност и пет годишна гаранция.

Във високото равнище автомобилът разполага с голям брой асистиращи системи и асистенти, като: адаптивен круиз надзор (ACC), изцяло автоматизиран паркинг помощник, 360° камера за наблюдаване на пространството към автомобила, система, предупреждаваща за конфликт при придвижване на заден ход, помощник, разпознаващ велосипедисти, система, следяща умората на лидера, помощник за поддържане на автомобила в центъра на лентата на придвижване и други

Компактният SUV на марката, HAVAL JOLION е третият модел, който добавя гамата на Haval. Въпреки компактния си размер, междуосието на автомобила от 2700 мм обезпечава задоволително пространство за пасажерите на втори ред седалки.
Интуитивното ръководство е подсигурено от достигнатото равнище на самостоятелност L2, което включва редица системи: системата за поддържане на лентата (LCK), интелигентния адаптивен круиз надзор, системата за предизвестие при заплаха от преден конфликт, системата за самостоятелно спешно прекъсване и други HAVAL JOLION е оборудван с Apple Car Play и Android Auto, както и с опция за безжично зареждане на мобилен телефон. Моделът се предлага с 1.5Т бензинов мотор, предно задвижване и опция за избор сред ръчна и автоматизирана скоростна кутия. Автомобил HAVAL JOLION със общоприетоо съоръжение се предлага на цена 43 990 лв. с включително Данък добавена стойност, а този с топ равнище на съоръжение на 54 990 лв. с включително Данък добавена стойност.

HAVAL JOLION и HAVAL H6 – трето потомство - разполагат с равнище на самостоятелност L2, което може да бъде намерено и при идващият нов представител на марката – HAVAL DARGO. Името на НAVAL DARGO, (прев. от англ. „ dare to go ”) подсказва, че това е автомобил за смели хора, с авантюристичен дух. Хора, който не си слагат ограничавания и отиват там, където желаят. Истинският офроуд представител в гамата на HAVAL е с 4х4 задвижване от BorgWarner, блокировка на заден диференциал и в допълнение подсилена структура, която обезпечава надеждност и по-голяма сигурност. Със своите 210 мм клирънс, 24° на заход, автомобилът предлага нужната проходимост, с цел да стигнете и до по-отдалечени и пресечени местности.
Моделът не отстъпва по комфорт и съществуване на интелигентни технологии от останалите SUV представители в гамата на HAVAL. В допълнение разполага с аудио система от HARMAN, масаж на шофьорската седалка и умна автоматизирана задна врата.
Първите доставки се чакат до края на годината, само че за същинските почитатели на офроуд колите е планувана опция за предварителна резервация на HAVAL DARGO със специфична отстъпка, по време на Автомобилен салон София.

Своя дебют пред по-широка аудитория ще направи и напълно електрическия модел на GWM – ORA CAT. Марката ORA беше публично показана в Европа на автомобилния салон в Мюнхен през септември предходната година, с което GWM съобщи желанията си да навлезе трайно на европейския пазар.

ORA CAT се предлага в Германия и Англия, като доста скоро ще започват продажбите на този модел и на родния пазар.

ORA CAT е автомобил чийто дизайн е повлиян от ретро-футуризма. Капацитетът на батерията от 63 кв./ч. обезпечава пробег от над 400 км. Електромоторът е с мощ от 169 к.с., а ускорението от 0 до 100 км. се реализира за 8,5 секунди. Въпреки намигването към класическия дизайн, моделът ORA CAT е напълно софтуерен. Изкуственият разсъдък в автомобила се ръководи от платформата In-Car Smart Services на Qualcomm и чипът на Intel – Smart Autopilot, с помощта на които доста бързо и точно се обработва информацията от 6-те камери и наличните сензори, с цел да бъдат разпознати транспортни средства, пешеходци, пътни знаци. Модерният и високотехнологичен интериор се добавя от двоен 20.5‘‘дисплей, който сплотява инструменталното табло и инфотеймънт екрана. Той може да се управлява посредством допиране, с гласова команда, физически бутони или от мултифункционалния волан.

*Източник: www.greatwall.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР