Три мисии има зад гърба си бившият рейнджър Светослав Каменов,

...
Три мисии има зад гърба си бившият рейнджър Светослав Каменов,
Коментари Харесай

Светослав, който за 330 лв. удуши рейнджърка от Карлово и скри трупа й в ракла, пребивал и жена си, и любовницата си

Три задачи има зад тила си някогашният рейнджър Светослав Каменов, упрекнат за жестокото ликвидиране на колежката си Десислава Стоянова от Карловската бригада. Той е взел участие в контингента ни в Кербала, където починаха 5 български бойци. При завръщането му оттова неговите близки забелязали смяна в държанието му. Станал нервозен, палел се бързо, а в някои случаи реагирал първосигнално. Това описа в пловдивския областен съд сестра му Милена Дешева, призована като очевидец на делото против брат ѝ.

“Видял е с очите си ужасяващата гибел на своите приятели. Помагал е за извозването на жертвите и ранените ”, уточни Дешева.

Бившата брачна половинка на Светослав - Надя Каменова, също твърди, че претърпяното в Кербала го е преобразило. Започнал да демонстрира експанзия, трошал предмети в дома.

В рамките на 2 година след нещастието с първия ни батальон Каменов бил изпратен на още две задачи. След последната свадите с жена му зачестили.

Сцените с крясъци

и викове се

разигравали пред

двете им деца

Надя не издържала на психическия тормоз и се развела със Светослав през 2014 година А той залитнал по чашката.

По гледище на татко си отишъл на обзор при психиатър в Сопот, само че не е ясно дали е приемал изписаните му тогава лекарства. Заради приложимост на алкохол зад кормилото Каменов получил условна присъда и се наложило да напусне казармата. Според роднините му това безусловно го унищожило.

“Все говореше за армията, интересуваше се от измененията в нея. Гореше за специалността ”, изяснява любовницата му Вера Костова от София. С нея Светослав се срещнал посредством уебсайт след развода си. Близо 6 месеца дамата е живяла при него в къщата на родителите му в Сопот. Тя също твърди, че атентатът в Кербала е нанесъл душевен контузии на Каменов.

“Сънуваше

кошмари и

непрекъснато

бълнуваше

Пиеше по 2-3 напитки, с цел да не го боли душата ”, разказва Костова. Известно време Светослав живял дружно с нея в столичния ѝ апартамент. Там пък към момента обитавал първият брачен партньор на Вера, защото правел ремонт на новото си жилище. Присъствието му пораждало дива ревнивост у Каменов и кавги с Вера. Тя е подала тъжба в полицията поради заканите му, че ще се разправи с някогашния ѝ. Каменов проявявал и експанзия по отношение на самата нея.

“Когато се ядосаше, към този момент не беше моят Светослав.

Гонил ме е на открито

при минус 20

градуса

мраз. Хващал ме е за ушите, дърпал ме е за краката ”, сподели в Пловдивския съд Костова. И незабавно добави, че в тези случаи го е предизвиквала и виновността била нейна. В залата стана ясно, че към момента поддържа връзка с Каменов и му ходела на рандеву в пандиза. Това изясни и несъгласията в казаното от нея на досъдебното произвеждане и на процеса.

“Имам 6 мозъчни интервенции ”, оправда се Вера. В първите си разпити тя е споделила, че до момента в който Светослав е живял при нея в софийското ѝ жилище, инсценирал грабеж на два тв приемника. Дал ги в заложна къща и прибрал 1000 лв.. Впоследствие признал пред нея какво е направил. Казал ѝ, че му трябвали пари за курс на сина му. Тези прояви, както и злоупотребата с алкохол, били повода двамата да пресечен връзката си.

При Вера той отново отишъл на 30 ноември 2018 година, ден откакто умъртвил рейнджърката Десислава Стоянова. Занесъл ѝ нов стол за офиса. Двамата се разходили и купили подготвена храна, с цел да вечерят в дома ѝ. Вътре още веднъж се скарали за минали случки, за които Каменов ревнувал, той хвърлил манджите и си тръгнал. Няколко дни телефонът му бил изключен. На 7 декември 2018 година се обадил на Вера.

“Съобщи ми, че е направил огромна нелепост. Гласът му звучеше обезверено. Попитах го няколко пъти какво е станало. Отговори ми, че ще се види с служители на реда ”, описа в пловдивския съд Вера. Същия ден Каменов фактически се среща с униформени в гориста околност край с. Зверино. В селото живеят майка му и някогашната му жена. Там някогашният рейнджър отишъл, с цел да се види с децата си. Поискал от брачната половинка Надя да го свърже с мъжа на сестра ѝ Ивайло Димитров, който бил проверяващ служител на реда в престъпната полиция в Мездра.

“Обадих му се. Каза ми, че е направил пакост. Поиска незабавно да се забележим. Аз отидох с шефа ми и Светослав

описа по какъв начин е

умъртвил Десислава

Стоянова ”, свидетелства на делото в Пловдив Димитров.

С рейнджърката от Карлово Каменов се познавал от 2001 година Двамата били сътрудници в Карловската бригада. По-късно Светослав се преместил в различен град като боен инструктор. След като бил освободен от армията, се върнал в Сопот.

Миналата година Стоянова и Каменов открили още веднъж връзка посредством обществените мрежи. Отношенията им били единствено другарски. Светослав почнал да ѝ оказва помощ в ученето - тя се обучавала задочно в сержантски лицей. В средата на ноември 2018 година Десислава му споделила, че фиатът ѝ е развален. Той предложил да му даде колата, с цел да се опита я ремонтира. Двигателят обаче се оказал развален и Каменов решил, че е по-добре да съобщи возилото за скрап. Получил 331 лв. от автоморга, само че не съобщил за това на Десислава.

На 29 ноември м.г. към 21 ч някогашният военнослужещ се обадил на рейнджърката и двамата се срещнали пред блока ѝ в Карлово. Стоянова тръгнала непринудено с килъра си към дома му в Сопот. Там той ѝ признал, че е дал колата ѝ за скрап, и сред двамата избухнал скандал.

Каменов ѝ строшил шията, усуквайки я в две направления - техника, която научил в армията. След това пъхнал тялото в раклата на диван, а от горната страна завъртял с отвертка видии. Според проверяващите биологичната гибел на рейнджърката е настъпила в резултат на задушаването ѝ и неналичието на О2 в раклата.

След като на идващия ден - 30 ноември, 40-годишната Стоянова не отива на работа в Карловската бригада, нейна колежка я търси в жилището ѝ. Намира светнати лампи в жилището и работещ тв приемник, а телефонът на рейнджърката се зареждал на масата. Военна полиция е вдигната на крайник, защото излиза наяве, че нещо се е случило. През това време проверяващите наблюдават контактите ѝ, стигат до Каменов и стартират да го търсят.

Кълбото се разплита, откакто получават информация, че той е в Зверино и е признал за закононарушението. Убиецът самичък

посочил на

криминалистите

къде е скрил

натрупа

на жертвата си.

“Изключително доста скърбя за случилото се. Не съм желал да го направя ”, сподели в своя отбрана Каменов. Неговите пояснения пловдивският съд ще чуе на идващото си съвещание, планувано за януари. По искане на причинителя на жестокото закононарушение процесът се гледа по скъсен ред - с разпит единствено на част от очевидците. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР