Три месеца след поетия ангажимент лично от премиера Бойко Борисов,

...
Три месеца след поетия ангажимент лично от премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Все още небостъргачът "Златен век" е само замразен

Три месеца след поетия ангажимент персонално от премиера Бойко Борисов, министър Петя Аврамова и арх. Несторов да издадат заповед за дефинитивно прекъсване на строителството на небостъргача " Златен век " поради изтекло позволение за градеж, подобен акт към момента липсва.

От инициативния комитет " Лозенец ", които повдигнаха и направиха обществена тематиката, припомнят за уговорката на институциите по проблема, само че и алармират за нередности и продължаващото безучастие на ДНСК и внасят нови сигнали към ДНСК и Народното събрание..

ИК " Лозенец " желае мнение и от Народното събрание и отрасловите комисии за това, че поправката " Артекс " няма назад деяние, т.е. не може да бъде приложена по отношение на небостъргача " Златен век ".Напомня се, че такова мнение към този момент е изразено от арх. Здравков, а пък по проблема има и решение на съда. От ИК " Лозенец " упорстват ДНСК да извърши законовите си отговорности, без да се пробва да трансферира отговорността и да се произнесе изрично за това по кое време изтича разрешението за градеж на постройка " Златен век ", както и да постанови дефинитивно прекъсване на строителството. От ИК " Лозенец " сигнализират и че на този стадий се удостоверява тяхното безпокойство, че след абсурда с евтините жилища на властта, прекъсването на градежа " Златен век " беше единствено фиктивно, до момента в който минат изборите, а още веднъж посредством институционално безучастие и без съответна отбрана даже на издадените административни актове подмолните покупко-продажби ще бъдат довършени и постройката - продължена.

Те показват, че първата заповед на ДНСК е обжалвана от юристите на " Артекс " в съда и делото е оповестено за решение. От страна на Строителния надзор реакция липсва. Принципната позиция на предприемчив комитет " Лозенец " е, че законът би трябвало да се съблюдава на всички места и всички градежи без годно позволение за градеж следва да бъдат прекратени.

Те предизвестяват, че нямат потенциала да обикалят всички строителни площадки в София и да наблюдават къде какви нередности има. А и в действителност това е работа на Дирекция " Национален строителен надзор ", напомня news.bg.

Изказва се съмнение, че в София и страната има и други проблеми, сходни на " Златен век ". Това още веднъж удостоверява нуждата арх. Несторов да подаде незабавна оставка, декларират от ИК " Лозенец " и показват, че Несторов не издава актовете, които самичък декларира, че ще издаде, както и не пази съответно в съда актовете, които въпреки всичко е издал.

" И евентуално си затваря очите за още редица случаи на градежи с документални нередности. Заради всичко това той би трябвало да си върви. Но отговорността е и на тези, които го държат на този пост и с месеци не подхващат нищо макар обществената липса на съответни дейности. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР