Три месеца след края на преходния период след Brexit правителството

...
Три месеца след края на преходния период след Brexit правителството
Коментари Харесай

Великобритания с ясна цел: До 2030 г. кралството ще бъде суперсила

 Три месеца след края на преходния интервал след Brexit държавното управление на Борис Джонсън най-сетне прибавя повече изясненост към своята визия за " Глобална Англия “.

Националната мощ ще се дефинира не от броя на танковете и корабите, които една страна има, а от нейната просвета, технологии и качеството на нейните логаритми, написа BBC. Това гласи посланието на отчета озаглавен " Интегрирания обзор на Обединеното кралство ", в който се споделя, че задачата на държавното управление е страната да се трансформира в иновационна " суперсила “ до 2030 година

" Това ще бъде от значително значение за постигането на стопански и политически преимущества и преимущества за сигурността през идващото десетилетие “, се споделя още в него.

В доклада на Обединеното кралство се споделя, още че неговата " първа цел “ е увеличението на научно-технологичната мощност " в гонене на стратегическо преимущество “. 

" Трябва да генерираме мощ посредством софтуерни нововъведения “, заяви пред BBC Алекс Йънгър, някогашен началник на Британското външно разузнаване МИ-6.

Най-малко 6,6 млрд. британски лири финансиране за защита през идващите четири години ще отидат за научноизследователска и развойна активност. Част от тях ще поддържат промишленостите в избрани райони на Обединеното кралство - знак за сливането на целите за сигурност и стопанска система.

Освен това ще бъде стартирана национална галактическа тактика, както и нова киберстратегия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР