Три месеца чаках специално за този момент. Три месеца чаках

...
Три месеца чаках специално за този момент. Три месеца чаках
Коментари Харесай

Терзиев, Топлофикация!

Три месеца чаках особено за този миг. Три месеца чаках да се избере началник на СОС, та да проработи най-сетне, че да мога да кажа: „ Терзиев, Топлофикация! “

Само две думи, а всички схванаха какво е желал да каже създателят. 

Терзиев, Топлофикация!

Това „ общинско дружество “ е горещият картоф, който е и в същото време (артуровият) меч в камъка. Който го извади, ще е крал. 

Каквото и да вършиме или не вършиме оттук нататък, повярвайте ми, оправите ли Топлофикация, всички ще ви помнят с положително. И тия, дето най-вече мрънкат, даже те ще омекнат. 

Това ще ви е най-силният PR ход в кариерата. Въобще. 

Няма да ви се постанова да вършиме акции повече, до момента в който сте живи. 

Представяте ли си вие да сте хората, които ще сложите намордник на чудовището Топлофикация София? Ще сте любимците на Прехода. Никой няма да има какво да каже против вас. 

Или… изберете си, можете да бъдете следващите, които ще гледат на другата страна. 

Топлофикация е „ компания “, която е монополист. Монополист значи, че няма конкуренция в близост. Не най-силният див звяр, а единственият. Всеки, който желае топло, заплаща на Топлофикация. 

Но не… това им беше малко. 

Направиха по този начин, че и този, който НЕ употребява топло и мръзне, също да им заплаща. Онези, които са на климатици и са си махнали радиаторите – и те. 

Как става ли? Така направиха закона, че топлофикаторите да взимат мислена такса „ сградна апаратура “. Предполага се, че и да не ползваш парно, през парцела ти минават тръби, които те топлят. 

Дори живеещите на N-найстия етаж, дето и съседите им са си махнали радиаторите и от N-найсет години до тях не е стигала топлота по тия тръби (за радиаторите)… и те заплащат „ сградна апаратура “. 

Ама те, тръбите, са си ваши, не ги желая, не ви желая услугата, нищо не желая от вас, вие би трябвало да ми плащате наем за ши**ните тръби. 

И тъй като преди имаше хора, които осъдиха топлофикаторите за упоменатия наем, смениха закона, че да им уйдисва. 

И по този начин – в този момент даже да не използваш парно, плащаш парно. Значи, освен са монополисти, ами напряко са монополист плюс – всички им заплащат. Само дето не са поставили такса за влизане в София, нещо като спомагателна винетка, с надпис „ сградна апаратура “. 

И отново са на загуба, и отново не могат да си заплащат дълговете…

А цените им… все едно са дубайски VIP клуб, а не общинска компания. 

И ПАК са на загуба! 

Още от деветдесетте се приказва, че са пълнители на партийни каси. Следователно, в случай че не извършите нищо по въпроса, ставате подозрителни, че и вашата каса се цялостни от там. Та е потребно да извършите нещо. 

На всички ни е ясно, че изгубването на парите ни не е инцидентно. Не единствено ни нервира, че с тях се финансират хора, които не желаем да финансираме, само че и МНОГО ПОВЕЧЕ ни вълнува, че би трябвало да теглим заеми, с цел да го вършим. Не сме толкоз богати, че да ви устояваме всички кадърни, некадърни, приблизително кадърни и изключително подозрителни „ фрагменти “, които съумяват да набичат най-нахално великански цени, изцяло пазарно голословни, а по-късно те изчезват по джобове и каси. 

Когато избухна войната в Украйна, парното скочи, тъй като цената на газа била скочила. Ти да видиш! Добре, само че това беше преди две години. Цената на газа спадна назад, цената на парното съдебна експертиза ПОВИШАВА за втора поредна година, Топлофикация все реве на умряло, че няма пари, ние изнемогваме, а парите, които усещаме, че ни крадат, ни трябват за медикаменти, тъй като в тоя мраз се разболяваме. 

Този сезон… пристигнаха към този момент първите сметки и те са ОЩЕ по-високи. Защо? Цената на газа е по-ниска. МНОГО по-ниска. Какво стана? Не им излезе пасианса ли? Ретрограден им е Меркурий ли? КАКВО? 

Миналият сезон, откакто ни скъсаха по няколко кожи, ето ви пример… на мен и съседите ни, ни в чеп, ни в ръкав, измежду късна есен, мноооооого откакто е свършило отчитането и писането на сметки, ни начислиха по още 40 лева. 

Защо?

Защото от жилището Х не пуснали компанията да регистрира, те им писали „ на база “, след това подали несъгласие, отчели ги на действителна консумация, сметката им била по-ниска и разликата трябваше да се разпредели от съседите. 

Тоест, това е цена за сила, която сигурно не сме употребили. Но я платихме от горната страна на към този момент раздутата цена, която към този момент сме платили. Защото те са си решили, че би трябвало да вземат еди-каква-си цена и те просто я взимат. 

Откъде накъде ще заплащам за нечии прогнози, които не са се изпълнили? Влизам, значи аз в ресторанта, сервитьорът ме поглежда и ми споделя: съгласно мене ти ще ядеш и ще пиеш за двеста лв. тая вечер. Аз обаче хапвам единствено за 45. Сервитьорът въпреки всичко ми носи сметката за 200 лева И, в случай че съумея да се спася, я разделя на останалите маси. 

Чш, ало! 

Еб* ти бизнес структурата, еб* ти бизнес модела, еб* ти „ компанията “. 

И, както споделих, към този момент три месеца чаках да проработи СОС, с цел да мога незабавно да кажа: Терзиев, Топлофикация!

Това са Авгиевите обори и от дълго време им е пристигнало времето. Отдавна. Много от дълго време. Хора умряха от заболявания и апетит около тях. 

Не може да не може да се оправи. 

Не може да не може. 

2024 година, хората по света пращат екскурзианти в космоса, ние не можем да се оправим с цените на едно общинско сдружение, което се ръководи като разпробито корито. И всички знаят, че смърди на корупция и кражба, и всички подвигат плещи. 

И, в случай че продължи да се случва все същото, ще е доста ясно обръщение за всички ни. Искахме да стане по-хубаво, само че стана както нормално. 

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР