Три мача от програмата на 24-ия кръг в Първа лига

...
Три мача от програмата на 24-ия кръг в Първа лига
Коментари Харесай

Три мача от програмата на 24-ия кръг в Първа лига ще се изиграят днес

Три мача от програмата на 24-ия кръг в Първа лига ще се изиграят през днешния ден. От 12:00 часа Берое посреща ЦСКА 1948 под Аязмото. В 14:30 часа първенецът на страната Лудогорец гостува на Хебър, а от 17:00 часа водачът в класирането ЦСКА приема Спартак Варна в столицата.

В първия дуел третият в таблицата ЦСКА 1948 ще търси връщане на пътя на успехите. Момчетата на Тодор Янчев изгубиха последната си среща от шампионата от лидера ЦСКА с 0:1 на стадиона в Бистрица и се отдалечиха от първото място, като сега изостават на цели 12 точки от него. „ Армейците “ обаче би трябвало да бранят третата си позиция, която разрешава присъединяване в бараж със седмия в крайното нареждане за място в евротурнирите следващата година. Берое от своя страна продължава да няма триумф от началото на пролетния полусезон, като записа две равенства и три провали в петте си срещи. Отборът е 13-и с 21 точки и се нуждае от победа, с цел да се отдалечи от рисковата зона.

В Пазарджик настоящият 11-кратен първенец на България Лудогорец ще се опита да редуцира, въпреки и краткотрайно, разликата до върха. „ Зелените “ завоюваха извънредно мъчно семейството си на Черно море в предходния кръг, като се нуждаеха от хеттрик на Кирил Десподов и попадение в добавеното време, с цел да пречупят съпротивата на 10 от „ моряците “ в формалния дебют на новия-стар треньор Ивайло Петев. Сега задачата на разградчани наподобява на хартия по-лека, като отборът гостува на предпоследния в подреждането Хебър на Владимир Манчев. След изненадващия си триумф над Славия в столицата, пазарджиклии позволиха две следващи загуба без вкаран гол против Левски и Пирин Благоевград.

ЦСКА ще търси опазване или увеличение на задатъка си пред Лудогорец в борбата за купата. „ Червените “ на Саша Илич, който ще се завърне на аварийна пейка след два мача наказване, водят с четири точки пред първенците. В последния си дуел столичани взеха сложен, само че скъп триумф при гостуването на ЦСКА 1948 и ще влязат с нужното самочувствие против последния в класирането Спартак Варна. Играчите на Димитър Димитров-Херо играят добре от подновяването на сезона през февруари насам, само че макар мощните си изяви инкасираха към този момент загуби от Лудогорец, Арда и Локомотив София.

Програма за 24-ия кръг на Първа лига:

Петък, 17 март

15:00, Черно море – Септември 3:0

17:30, Локомотив София – Славия 1:0

Събота, 18 март

12:00, Берое - ЦСКА 1948

14:30, Хебър - Лудогорец

17:00, ЦСКА - Спартак Варна

Неделя, 19 март

12:00, Ботев Враца - Пирин

14:30, Арда - Левски

17:00, Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР