Три къщи са напълно изгорели от огнената стихия, която връхлетя

...
Три къщи са напълно изгорели от огнената стихия, която връхлетя
Коментари Харесай

Кметът на Карнобат с много лоши новини за огнения ужас в Церковски

Три къщи са изцяло изгорели от огнената буря, която връхлетя карнобатското село Церковски този следобяд, заяви кметът на Карнобат Георги Димитров, представен от " Флагман ".

В момента той е на мястото, вдигнал е общински чиновници, изпратил е и водоноска, която да оказва помощ в гасенето на огъня. На място са три пожарни, както и десетки огнеборци.


Цялата пожарна е мобилизирана, с цел да се бори с огнената буря в Церковски

„ Голяма покруса! Ще помогнем каквото можем, само че това няма да върне домовете на хората. Добре, че няма потърпевши. Опитваме се да спасим прилежащите стопанските постройки, има сериозна заплаха и за тях”, сподели кметът Георги Димитров, който е мобилизирал целия вероятен запас към този час, с цел да потушат огнената буря.

Почти несъмнено пожарът е провокиран от по неволя боравене с открит огън. Най-вероятно някой е запалил сухи треви.

" Положението е ужасно. Духа мощен вятър, който може да трансферира огъня и в прилежащи парцели. Дано пожарникарите запазят обстановката под надзор. Кметът е на място и се пробва да координира дейностите, само че хората са доста обезпокоени. Възрастни фамилии изгубиха домовете и цялата си мебелировка ", описа свидетел на нещастието от Церковски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР