Три канала на обществената телевизия ще предават събитията от програмата

...
Три канала на обществената телевизия ще предават събитията от програмата
Коментари Харесай

Проследете посещението на папа Франциск в България с БНТ

Три канала на публичната телевизия ще предават събитията от програмата на папа Франциск в България. Със специфични коментарни излъчвания и директни включвания от всяко място, което ще посети Светия отец у нас, Българска национална телевизия ще направи съпричастни феновете към тази историческа аудиенция.

Пълна картина на папското посещаване у нас - от кацането му на летище София до отпътуването му от нашата страна. Утре в 9 часа, час преди идването на папа Франциск, по Българска национална телевизия стартира особено коментарно студио с водещи Добрина Чешмеджиева и Георги Любенов.
Георги Любенов, водещ на коментарното студио: Всяко едно папско посещаване е същинска чест за страната, в която то се състои. Цялата трудност на това посещаване ще бъде отразена 48 часа, всяка една стъпка на папата ще бъде проследена от малкия екран хазаин, която е Българска национална телевизия. Започваме с посетители в студиото, анализатори, специалисти, католически свещеници, публицисти, богослови, цялата палитра от специалисти, които сигурно ще донесат най-пълната картина, ще задоволят всеки усет, с цел да може българската публика да стане очевидец на това историческо посещаване.
С директни включвания от всички най-важни места репортерите на " По света и у нас " ще отразят главните акценти от визитата на папа Франциск в България.

Георги Любенов, водещ на коментарното студио: Първата среща с българските фенове, всички, които желаят да зърнат папата, да чуят приветствията, първите му думи на наша територия ще бъде в 11,30 ч.
В 16 часа стартира още едно коментарно студио с водещ Горан Благоев. В него ще бъде излъчена и първата литургия, която папа Франциск ще отслужи на българска земя.

Горан Благоев, водещ на коментарното студио: Като православна страна ние нямаме доста огромна визия какво съставлява католическото свещенодействие. Специално съм поканил представител на католическата черква, като несъмнено ще има и православен богослов, който е специализирал в папските колежи, с цел да може да очертаем по някакъв метод разликата в богослуженията сред православната и католическата черква.

 Вижте програмата за визитата на папа Франциск в България Вижте програмата за визитата на папа Франциск в България
Пресслужбата на Светия трон през днешния ден разгласява работен вид на програмата на апостолическото пътешестване на Светия отец в България и Северна Македония....

Освен експертни отзиви и забавни събеседници в предаването ще има и любопитни репортажи.
Горан Благоев, водещ на коментарното студио: Зрителите ще могат да видят и един къс, само че доста забавен материал за знаците от персоналния герб на папата. Това е една традиция в католическата черква всеки папа да има своя персонален герб.
70 камери и повече от 300 души механически екип ще обезпечават директните излъчвания от визитата на Светия отец у нас. Българска национална телевизия ще предава от 7 местоположения, включени в програмата на папата, 2 от които ще бъдат от град Раковски. Българска национална телевизия е малкия екран хазаин, която ще обезпечава интернационален сигнал за телевизионните оператори от целия свят за визитата на папа Франциск в България.

Още по тематиката ПАПА ФРАНЦИСК В БЪЛГАРИЯ
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР