Три изключително редки леопарда уби COVID-19. Котките са починали от

...
Три изключително редки леопарда уби COVID-19. Котките са починали от
Коментари Харесай

COVID-19 уби три леопарда от изключително рядък вид

Три извънредно редки леопарда умъртви COVID-19. Котките са умряли от затруднения след вируса в зоопарк в Линкълн, щата Небраска, съгласно АП.

Зоопаркът популяризира новината на страницата си във Fаcebook.

Снежните леопарди Рани, Еверест и Макалу се разболели преди месец. Въпреки лекуването със стероиди и антибиотици и напъните на ветеринарите, котките умряли.

По същото време вирусът е открит и при два суматрански тигъра - Аксел и Кумар, които обаче съумели да я преживеят и към този момент са се възстановили.

Зоопаркът остава отворен за гости и продължава да съблюдава ограничения против разпространяването на новия ковид измежду хора и животни, излиза наяве още от пулбикацията.

Снежните леопарди населяват планинските региони на Централна Азия и се смятат за уязвим тип, съгласно Световния фонд за дивата природа, напомня CNN.

Наричан още барс или ирбис, това е един от най-красивите представители на семейство Котки.

По багра наподобява на бял тигър, а тялото му е дълго до 130 сантиметра. Опашката може да доближи до съвсем метър дължина. Теглото на тези животни не надвишава 75 кг.

В момента има сред 4000 и 7500 екземпляра от този тип в дивата природа. Още 600-700 барса населяват зоопаркове по света.

Източник: profit.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР