Три големи язовира във Варненско и Бургаско и още няколко

...
Три големи язовира във Варненско и Бургаско и още няколко
Коментари Харесай

Няколко големи язовира във Варненско и Бургаско преливат след топенето на снеговете

Три огромни язовира във Варненско и Бургаско и още няколко по-малки на територията на страната преливат след снеговалежа и топенето на снеговете. Това демонстрират инспекциите на Държавната ревизия за метрологичен и механически контрол. Установени са и голям брой механически неизправности по водоемите, само че заплаха за хората няма.

Язовир " Елешница " във Варнеска област, както и язовирите " Ясна поляна " и " Ново Паничарево " в Бургаско преливат след изобилното снеготопене, само че с по-малки размери, в сравнение с размерите, които се освобождават. Това заяви за " Хоризонт " основният контрольор в Главна дирекция " Надзор на язовирните стени и оборудванията " Иван Попов:

" Няма опасност, няма място за суматоха. Това е напълно обикновено при нараснали водни равнища водата да се източва през преливника ".

Преливат и доста от по-малките язовири, само че никой от тях не основава заплаха. Издадени са и десетки предприсания за премахване на откритите механически неизправности по оборудванията на водоемите:

" Да се отремонтират съществени изпускатели на преливници. Обикновено техническите лица затрупват с материали преливниците за повишение на водния размер за да има произвеждане, равнене на цените, разчистване на водните откоси, подсилване на водните откоси ". /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР