Три големи икономически института днес повишиха оценките си за икономическия

...
Три големи икономически института днес повишиха оценките си за икономическия
Коментари Харесай

Германската икономика набира скорост

Три огромни стопански института през днешния ден покачиха оценките си за икономическия напредък на Германия за тази и идната година, като в същото време предвидиха и възходящата инфлация, съобщи Българска телеграфна агенция.

Институтът за международна стопанска система в Кил IfW предвижда самоподдържащ се постпандемичен взрив и чака брутният вътрешен артикул (БВП) да се усили с 3,9 % тази година, като през март залагаше на 3,7 %. Прогнозата за 2022 година остава непроменена на ниво 4,8 %.

" Германският стопански казан ври ", разяснява икономистът Щефан Коотс от iFW. Институтът преглежда частното ползване като основен мотор, до момента в който възобновяване в промишления бранш е възпрепятствано от усложнения в международните вериги за доставки макар цялостните с поръчки регистри.

По тази причина ifW предвижда подтик от бранша едвам към края на тази година.

Германският институт за стопански проучвания DIW в Берлин увеличи леко прогнозата си за напредък до 3,2 % за тази година и чака ускорение на темпа до 4,3 % следващата година.

" Германската стопанска система евентуално ще има положително лято, само че към момента не е преодоляла рецесията ", разяснява ръководителят на DIW Марсел Фрацшер. По думите му утежняване е допустимо когато и да е, изключително от есента нататък.

В Есен изследователският институт RWI увеличи напълно леко прогнозата си от 3,6 на 3,7 % за 2021 година и залага на 4,7 % за 2022 година по отношение на 3 % в миналата прогноза през март.

Германският Брутният вътрешен продукт ще доближи предпандемичните си равнища в края на тази година, съгласно третия институт.

Икономистът Торстен Шмит разяснява, че смекчаването на рестриктивните мерки способства за усилването на икономическата интензивност въз основа най-вече на възобновяване в бранша на услугите. Шмит също чака усложнения в индустрията поради проблемите с доставките
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР