Три години изминаха, откакто започнахме тази битка за промяната на

...
Три години изминаха, откакто започнахме тази битка за промяната на
Коментари Харесай

Двама кмета и бивш министър в Изпълкома на Димитър Бербатов

Три години изминаха, откогато започнахме тази борба за смяната на българския футбол. След три години, на 15 март ще пристигна кулминационната точка. Всички мислим, че тази смяна ще се случи – кого ще предпочетат клубовете, занапред ще разберем. Ние не съжаляваме за нищо за това по какъв начин пред всички, пред футболната общност, продължаваме да се борим за нашия футбол. Обиколихме страната, никой различен не го направи – показахме професионализъм към безусловно всички клубове, видяхме се и с кметовете, тъй като те са значима част освен за футбола, само че и за спорта. Клубовете са усетили по какъв начин желаеме да действаме, метода, по който желаеме да работим и постоянството, с което желаеме да работим.


Това съобщи претендентът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов, който през днешния ден показа тактиката си преди Конгреса на родната централа в петък, 15 март, съобщи кореспондент на БГНЕС. На събитието участваха членовете на екипа на някогашния национал Стилиян Петров и Мартин Петров, а Бербатов показа пред медиите своя Изпълком, в случай че бъде определен за президент след няколко дни.

Любопитно е, че в него влизат 15 души, а измежду тях личат имената на двама настоящи кметове - тези на Пловдив и Благоевград надлежно Костадин Димитров и Методи Байкушев, както и на някогашния зам.-министър по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов. Останалите членове са Димитър Бербатов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Пламен Марков, Георги Владов, Георги Попов, Дарин Маджаров, Петър Ганев и Велизар Величков.

На въпрос на БГНЕС по отношение на това за какво се е стигнало до смяна на имената в Изпълкома спрямо предходните оферти на Бербатов, някогашният нападател на Манчестър Юнайтед разясни: „ Времената са разнообразни, човек се развива и осмисля някои неща, даже някои от тях да ми е мъчно да им ги обясня. Виждал съм какъв брой мъчно са го приемали, само че са го приемали като мъже. Когато си водач, би трябвало да взимаш непопулярни решения. Не се плашим от такива решения, тъй като знаем, че е за положително. Сега се постанова и съм решил за какво би трябвало да са разнообразни хора – предходните са го приели, действаме напред, идеята е по-голяма от всички нас. Те имат моето почитание и това е едно от най-важните неща “.

„ Нямам никакви терзания, само че защото положението на нашия футбол, който и да стане президент след това би трябвало да убеди страната да работи с БФС, да е сътрудник на БФС, с цел да тръгнат по-бързо нещата. Няма по какъв начин да избяга от това нейно обвързване. Защото в другите страни е по този начин. Затова сме си разрешили да има двама кмета, тъй като е извънредно значимо да работим с локалната власт. Намаляване на разноските за аматьорските клубове минава през работа с общините и кметовете “, продължи претендентът за президент.

Бербатов бе безапелационен, че ще се бори медиите да участват на Конгреса от самото начало, откакто на предходния през октомври 2021 година бяха „ на мрачно “. „ Някои неща се набиват на очи, само че не се загатват задоволително, също играе роля в това клубовете да усещат сигурност. Един от кандидат-президентите сподели оня ден на въпрос кои клубове ще дойдат на среща „ Не знам, Зоналните го вземат решение “. Не ми се коства почтено, няма равнопоставеност. Надявам се Михаил Касабов да е излязъл в отпуск и да не употребява от ресурсите на БФС. Тези неща могат да играят роля. Зоналните ръководители са тези, които всяват боязън в клубовете. Аз ще се боря вие да бъдете на Конгреса “.

На въпрос на БГНЕС дали се е виждал с вицепремиера Мария Габриел и какво счита за мненията в поддръжка на това Стилиян Петров да е изборът за кандидат-президент, а не той, Бербатов отвърна: „ Виждал съм се с Мария Габриел преди две години. Поради това, че имам Фоданция. Имам доста ползи отвън футбола – един от тях е обвързван с гениите на България. 16 години се опитваме да подобрим техните животи. Мария Габриел беше някогашен еврокомисар, тъй че съм се срещал с нея преди, само че всяко друго нещо за среща посред ни в този момент не дава отговор на истината. Едни харесват мен, други Стилиян, трети – Мартин. Хубавото при нас е, че ние сме дружно. Има си колектив сред нас. Всеки следва другия под разнообразни форми. Хем последвам Марто и Стилиян, хем те мен, и противоположното. Не се получава постоянно – има различия, непрекъснато. Караме се, не сме се били още, уповавам се да не се стига до там, само че в едно семейство постоянно има компликации. Тези низки форми на спекулации целят единствено да създадат по този начин, че да ни скапват екипа. Заедно сме по-силни “.

По отношение на идния Конгрес, изпълнител номер 1 в историята на националния тим сподели: „ 15-и идва, ние сме готови. Имаме опита към този момент. Надяваме се на най-хубавото, само че се готвим за най-лошото, имам предвид по какъв начин ще мине Конгресът. Ако вътре в зала, в случай че вие не бъдете позволени, а ние сме вътре и забележим, че стартират да се вършат неправилни неща, тогава с риск да стане малко неприятно, ще би трябвало да го създадем (б.ред – да сигнализираме за нередности). Според Устава решенията влизат неотложно – на 18-и новоизбраният президент и Изпълком би трябвало да се яви в Бояна и да стартира да работи. По този метод влезе Батето, а и Борислав Михайлов “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР