Три години и половина след началото на пандемията от Covid-19

...
Три години и половина след началото на пандемията от Covid-19
Коментари Харесай

Испания премахва задължителното носене на маски в болниците

Три години и половина след началото на пандемията от Covid-19 испанското министерство на опазването на здравето разгласи, че носенето на защитни маски в лечебните заведения, обществените домове и аптеките към този момент няма да е наложително от края на месец юни.

Испания е една от страните, които пострада най-вече през първата вълна на пандемията, само че с помощта на строгите защитни ограничения и високия % на имунизация на популацията съумя да смъкна внезапно броя на умрелите през идващите талази.

1 221 дни, толкоз продължи пандемията от Covid-19 от началото до формалното ѝ преустановяване от Световната здравна организация на 5 май тази година.

На испанците обаче им трябваше още съвсем месец до момента в който решат да отстранен наложителното носене на маски в лечебните заведения, домовете за възрастни хора и аптеките.

Припомняйки времето, когато маските бяха наложителни и на улицата, министърът на опазването на здравето Хосе Миньонес сподели, че даже и да отпада наложителната им приложимост, тя е целесъобразна, изключително при контакти с възрастни и уязвими хора.

" Вирусът към момента го има и ще продължи да го има. Трябва да се поддържа добър имунен статус. Съветваме тези, които са имунизирани преди доста време, да се имунизират още веднъж ", сподели по този мотив и Оскар Зуриага от Испанското сдружение по епидемиология.

На Междутериториалния съвет по опазване на здравето, на който участват представители на централното и районните държавни управления беше конкретизирано, че макар непрекъснато намаляващия брой на инфекциите в страната, това " не е нормално заболяване " и че би трябвало да продължи да се управлява от здравните управляващи.

Само за последната седмица на пандемията СЗО удостовери 630 000 нови случая и 3 500 умряли, което съгласно епидемиолозите е директно доказателство, че даже и в понижен мащаб, заплахата към момента съществува.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР