Три дни след откриването на деветкилометровата обходна отсечка към Слънчев

...
Три дни след откриването на деветкилометровата обходна отсечка към Слънчев
Коментари Харесай

Жители на Ахелой излизат на протест заради пътни недомислици

Три дни след откриването на деветкилометровата обходна права към Слънчев бряг, жителите на Ахелой са на митинг против проблем, зародил след откриването.

Оказа се, че към момента не е построена правата, която да свързва непосредствено обходната права с Ахелой и се постанова да се заобикаля през кръговото кръстовище на Каблешково.

След откриването на новия четирилентов път Поморие-Слънчев бряг се оказа, че в противоположна посока от Слънчев бряг към Бургас, остарелият път, преминаващ през Ахелой, е затворен.

" Проблемът идва от там, че, когато се идва в посока Слънчев бряг към Ахелой, нямаме специфична отбивка за града. Автобусите би трябвало да вършат маневра на кръговото кръстовище в Каблешково, след което да стопират в Ахелой и да вършат рискови маневри, с цел да се върнат още веднъж по разписание, а за хората, които имат персонални коли, също е проблем - би трябвало да изминават още спомагателни километри. Връзка Слънчев бряг - Ахелой просто липсва ", изясни Мануел Момчилов, гражданин на курортното населено място.

Голяма част от жителите на Ахелой работят в Слънчев бряг. Заради неналичието на директен път към Ахелой, за тях обиколният маршрут към селището на връщане от работа основава съществени усложнения.

От локалната власт увериха, че до края на месеца 200-метровата права за директен достъп от Слънчев бряг към Ахелой ще бъде подготвена.

Според АПИ общината ще обезпечи връзка за влизане в град Ахелой от съществуващото кръгово кръстовище с пътя за Равда и по общински пътища.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР