Три дни преди титаничния сблъсък между Антъни Джошуа и Кубрат

...
Три дни преди титаничния сблъсък между Антъни Джошуа и Кубрат
Коментари Харесай

Разкриха тайното оръжие на Антъни Джошуа

Три дни преди титаничния конфликт сред Антъни Джошуа и Кубрат Пулев “Скай Спортс” разкри тайното оръжие на международния първенец а WBA, WBO, IBF и IBO в тежка категория. Това е програмата “Процесът” на гуруто на бойните изкуства Джоби Клейтън, която е преобразила душeвността на Ей Джей за реванша против Анди Руис-младши, а в този момент му помогнала да се приготви и за мача с българската боксова машина.

“Аз съм добре подготвен”, “Страхотно - крайници, джаб, позиция на ръцете, защитата основава страхотна атака”, такива мотивационни надписи е имало по стените на съблекалнята на Джошуа преди втория мач с Анди Руис.
 Клейтън е вторият отляво, който държи един от поясите на Ей Джей

Клейтън става част от екипа на международния първенец преди година и за това малко време съумява изцяло да го преобрази.
„ Използвам това за някой, който влиза за първи път в залата, и за елитните спортисти. Започвам с това при започване на всяка подготовка за психическа загрявка. Това са всички мои познания от последните 30 години. Това, което заинтересува AJ от моите учения, беше, когато приказвах за грацията и ритъма. Дивите животни се движат по необикновено изящен метод, без значение дали са ловецът или жертвата – техните придвижвания са ефикасни за самото им оцеляване “, съобщи Клейтън.
 „ Очаквам да развия тази прелест в индивида, започвайки от това по какъв начин да диша дейно, по-късно да осъзнае тялото си и по какъв начин да генерира релаксация. Дихателната работа е необработен път в спорта и живота. Засяга силата на мозъка “, добави още той.

Това е философията, която Джоби Клейтън преподава на Джошуа и с помощта на която той стига до сладкото възмездие против Анди Руис.
 Клейтън и Джошуа в съблекалнята преди реванша с Анди Руис

„ Антъни има детско любознание. Гениите са хора, които могат да проявят такова и да го повдигнат на идващото равнище. Заедно с това, той има работната нравственос, която доста му оказва помощ. Ей Джей в този момент мисли по-ясно какво прави. Хората си мислеха, че ще се бори да получи мозъка, който имат другите боксьори, когато се изправят против него на кръга, само че в този момент е в положение да взима страхотни решения от спокойна вероятност “, сподели Клейтън.

Мотивационните цитати по стените на съблекалнята са последната част от методологията на гуруто за подготовката на бойците.

Mind over matter ‍
— Anthony Joshua (@anthonyfjoshua) „ Те са котвите за задачите на нашата подготовка. „ Само великолепие “ - е мантрата, която използваме в този момент “, прибавя още той.

Клейтън е въодушевен от кунг-фу филмите на Брус Лий от 70-те години на предишния век. Той гледа неведнъж паметната класира Enter The Dragon и е удивен от придвижванията, които в никакъв случай не е виждал до момента. Интересът му към бойните спортове е подклаждан и от неговия татко, който му купува книга за живота на легендата в тежка категория Джо Луис. Клейтър се състезава за малко като младеж, само че към 18-ата си годишнина към този момент е притеглен към треньорството. Това е 30-ата му година като инструктор по бойни спортове и бокс. Той се възхищава на кубинския аматьорски бокс.

“Кубинциет имат доста по-малък генофонд, от който да избират, само че имат тази невероятна система”, възхвалява ги Клейтън.

Той ръководи боксовата зала Firewalker в Улвърхамптън, където тренира също по този начин и бойци на UFC, само че най-известният му план беше да разшири съзнанието на Джошуа след шокиращата първа загуба.

Body & vision aligned
— Anthony Joshua (@anthonyfjoshua) „ Не знам не съм отворил очите на Джошуа. Беше любопитен и по тази причина се обърна към мен. Всичко стартира в мозъка. Виждаме огромни хора, които вдъхват боязън, само че не знаете какво се случва зад очите им. Очарован съм от логиката на психиката на борбата и придвижването. В професионалния бокс, боксьорът е шефът, а треньорите са наети да управляват и насочват. Не е елементарно за боксьора да има толкоз доста разнообразни гласове в главата си, само че AJ го прави добре. Той почита всички наши хрумвания. Има една африканска сентенция: „ Селото е належащо, с цел да се отгледа дете “. Все още желая Антъни да не бъде ударен. Желая да продължи да бъде толкоз трогателен и унищожителен. Искам да видя дисциплинирано показване, малко от остарелия, само че и малко от новия Джошуа “, съобщи Клейтън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР