Три дни имат партиите да внеса нови кандидатури за управител

...
Три дни имат партиите да внеса нови кандидатури за управител
Коментари Харесай

НС приема предложения за кандидати за управител на НЗОК до понеделник

Три дни имат партиите да внеса нови кандидатури за шеф на НЗОК. Това излиза наяве от признатите през днешния ден в Народното събрание Процедурни правила за избор на шеф на Здравната каса. След приключването на този период в понеделник описът с претендентите ще бъде изпратен до ГРАО за инспекция на поданството и за неявяване на правно ограничаване по Закона за здравното обезпечаване.

Предложенията и документите на претендентите ще бъдат оповестени на уеб страницата на Народното събрание в период не по-късно от 5 дни преди чуването. До три дни преди чуването ще бъдат одобрявани и въпроси и мнения по препоръчаните кандидатури. Според хронограмата, показана от вносителя на разпоредбите проф. Костадин Ангелов, чуването ще се организира в понеделник, 24 юли.

За разлика от предходния път, когато претендентите трябваше да отговорят на всички въпроси за 10 минути, (макар че времето беше удължено от ръководителя на здравната комисия), в този момент по процедурните правила те ще имат 25 минути.

Припомняме, че на новият ръководител проф. Ангелов даде обещание, че въпросите от народните представители ще бъдат записвани. „ Те ще бъдат пред мен и в случай че се постанова ще ги задавам един по един, с цел да не бъде пропуснат никой. Накрая ще запитвам народните представители дали има въпроси, на които претендентът не е дал отговор “, сподели той.

Припомняме още, че новата процедура беше стартирана, защото на Българска социалистическа партия проф. Жени Стайкова за шеф. Тя остана единствен претендент, откакто в деня на вота, си направи отказ.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР