Три дни бяха необходими на депутатите, за да приемат окончателно

...
Три дни бяха необходими на депутатите, за да приемат окончателно
Коментари Харесай

С размяна на реплики и нови скандали: Депутатите приеха правилника на НС

Три дни бяха нужни на депутатите, с цел да одобряват дефинитивно правилбника за активността на Народно събрание.

Днешното съвещание още веднъж беше белязано от кавги и напрежение в пленарната зала, които доведоха и до замяна на реплики сред депутати от ПП-ДБ и " Възраждане ".

Повод за това станаха предложенията на " Възраждане " на депутатите да се обезпечават безвъзмезден абонамент за правно-информационна система, както и депутатите със свободни специалности да получават и добавка за застрахователен стаж.

Подробности вижте във включването на Десислава Маркова.

Снимки: Десислава Кулелиева



" Господин Петров желае освен да получава по-голяма заплата, само че желае и страната да му заплаща картата за читалня, както и до правните системи ", сподели Искрен Митев от ПГ на ПП-ДБ.

" Аз имам такава карта за Народна библиотека и самичък съм я платил, само че защото желая народните представители да се допрян до това благосъстояние, по тази причина съм направил и това техническо предложение ", отговори Петър Петров от ПГ на " Възраждане ".

" Абсолютно не съм склонен с Вас и Вие нямате никакво право да дискриминирате хората и да ги карате да се дефинират по какъвто и да е симптом. Това, че съгласно вас мъже не би трябвало да се обезпечават за майчинство и бременност не значи че преждеговорящия не прави опити за зачеване ", съобщи Цончо Ганев от ПГ на " Възраждане ".

" Трудно ми е да се обезпечавам за майчинство заради ред физиологични аргументи ", сподели Петър Петров от ПГ на " Възраждане ".



Председателят на Народното събрание Росен Желязков прикани депутатите да се извинят взаимно един на различен и ги заплаши, че в противоположен случай ще им бъде наложено наказване.

" Моля не ме превръщайте в дружинна ръководителка. Дръжте се уместно ", сподели Желязков.

ПГ на Българска социалистическа партия се разграничи от случилото се в пленарната зала и разгласи, че не поддържа сходно държание.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР