Три детски градини и две училища в Асеновград ще бъдат

...
Три детски градини и две училища в Асеновград ще бъдат
Коментари Харесай

В училища и детски градини в Асенoвград поставят уреди за трудно подвижни деца

Три детски градини и две учебни заведения в Асеновград ще бъдат ремонтирани и актуализирани по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ с план „ Подобряване на просветителната инфраструктура в общината “. Общата стойност възлиза на близо 6 800 000 лв.. В плана са включени три детски градини – ДГ „ Надежда “, ОДЗ „ Зорница “ и ДГ „ Пролет “, както и две учебни заведения - СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ и СУ „ Свети Княз Борис I “. В ОДЗ „ Зорница “ се планува топлоизолация на външни стени, топло и хидроизолация на покрив, замяна на дървената дограма с PVC, слагане на рампи за хора в неравностойно състояние, възобновяване на дворното пространство, слагане на нови удери за деца. Преустроена ще бъде изоставената постройка, употребена преди години за Млечна кухня.
Постройката ще бъде обособена в ъгъл за отдих. ДГ „ Надежда “ ще се радва на топлоизолация на външни стени, топло и хидроизолация на покрив, замяна на водосточни тръби, рампа за хора с увреждания пред централния вход и хигиеничен възел на първия етаж за тези лица. Обновено ще бъде дворното пространство и ще бъдат сложени уреди за деца в неравностойно състояние.
В ДГ „ Пролет “ също ще се реализира топлинно уединяване на външните стени и покрива. Ще бъде осъществен ремонт на електроинсталацията и въвеждане на енергоспестяващо осветяване. Градината ще се снабди и с нова ограда, заслон за сцена и рампи за мъчно преносими хора.
Учениците от СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ ще имат още повече благоприятни условия за спорт. Изградени ще бъдат две нови комбинирани стадиони: за футбол и за деца от 1-ви до 4-ти клас. Освен това, ще бъдат сложени система за видеонаблюдение и рампи. Рехабилитацията в СУ „ Свети Княз Борис I “ ще включва облагородяване на дворното пространство, видеонаблюдение, озеленяване, градинско обзавеждане, нова детска площадка, уреди за отводняване на двора. Заложени са средства и за създаване на три баскетболни, две волейболни и едно игрище за хандбал. Ще има особено място за трениране на дълъг скок и лека атлетика, с четири 50-метрови писти за тичане.
Средствата, избрани за ремонтните действия в СУ „ Свети Свети Кирил и Методий “ възлизат на малко над 1 300 000 лв.. За СУ „ Свети Княз Борис I “ и за ОДЗ „ Зорница “ са отделени по към 1 400 000 лв.. Заложената за ремонта в ДГ „ Пролет “ сума е в размер на над 1 500 000, а за ДГ „ Надежда “ - близо 800 000 лв.. За сторителни действия по плана ще бъдат изхарчени към 5 700 000 лв., а за съоръжение и обзавеждане – малко над 700 000 лв. Очаква се образователните заведения да бъдат актуализирани в период до есента на 2018 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР