Три деца с коронавирус са лекувавни във видинската МБАЛ Св.

...
Три деца с коронавирус са лекувавни във видинската МБАЛ Св.
Коментари Харесай

ЧЕРНА ВЕСТ: 12-годишно дете от Видин с коронавирус почина в столична болница

Три деца с ковид са лекувавни във видинската МБАЛ " Св. Петка " от началото на месеца, съобщи шефът на лечебното заведение доктор Ивета Найденова. По нейни думи едно от тях - на 12 години, е умряло в столична болница.

Коронавирус отделението във видинската многопрофилна болница МБАЛ " Св. Петка " във е цялостно с пациенти, сподели още шефът на лечебното заведение, предава за картинката край Дунав " БулНюз ". Там са настанени 74 души, като 20 са в тежко положение, тя. Над 70% от болните са развили пневмония.

Заболяването при по-голямата част от тях протича тежко, с прояви на дихателна непълнота, а постоянно и с тежко развиване. За страдание има и умряли, сподели още доктор Ивета Найденова.
свързани новини5382на 21.09.2021
Сред пациентите, настанени в Коронавирус отделението, най-младият е на 28 години, а най-възрастният - на 81 години.

Сред настанените за лекуване в Коронавирус отделението доминират неимунизираните, само че има и единични случаи на имунизирани. При имунизираните болестта протича по-леко и се оказва, че имунизирането има голямо значение за развиването на болестта като прогноза, сподели още доктор Ивета Найденова.

Тя посочи, че здравното заведение има подготвеност да разкрие в допълнение още 10 кревати за пациенти с ковид. Ако местата в даден миг се окажат незадоволителни, се обмисля вид да се обособи обособена постройка. Д-р Найденова сподели още, че МБАЛ " Св.Петка " има задоволително сграден фонд, само че не доближават лекари и медицински личен състав.

По данни от Единния информативен портал към среднощ в област новозаразените с COVID-19 са 80. Видинска област е измежду областите в страната, попадащи в тъмночервената зона.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР