Комикът Ръсел Бранд отрича твърденията за сексуално насилие, публикувани от три новинарски организации в Обединеното кралство

...
Три британски новинарски организации съобщават, че комикът и социален влиятел
Коментари Харесай

Три британски новинарски организации съобщават, че комикът и социален влиятел Ръсел Бранд е обвинен в изнасилване, сексуален нападение и малтретиране въз основа на обвинения от четири жени, които са го познавали в продължение на седем години на върха на славата му

От DANICA KIRKA Associated Press, 16 септември 2023 г., 13:35 ч. Сексуално нападение и малтретиране въз основа на обвинения от четири жени, които го познаваше в продължение на седем години на върха на славата му.

Бранд отхвърли обвиненията и каза, че всичките му връзки са били по взаимно съгласие.

The Sunday Times, The Times of London и „Dispatches” на Channel 4 казаха, че една жена твърди, че е била изнасилена, докато други три го обвиниха в сексуално насилие. Една от жените също каза, че е бил малтретиран физически и емоционално.

Жените казаха, че са се почувствали готови да разкажат историите си едва след като са се обърнали към репортери, с някои позовавайки се на новооткритата известност на Бранд като онлайн влиятелен човек за уелнес като фактор в решението им да говорят.

Преди историите да бъдат публикувани, Бранд публикува видео онлайн, отричащо обвиненията, което беше очертано в две „изключително смущаващи писма“ от телевизионна компания „мейнстрийм медия“ и вестник. Той не идентифицира новинарските организации по име.

„Сред тази литания от удивителни, доста барокови атаки има някои много сериозни твърдения, които аз абсолютно опровергавам“, каза той . „Тези обвинения се отнасят за времето, когато работех в мейнстрийма, когато бях във вестниците през цялото време, когато бях във филмите и, както съм писал подробно в книгите си, бях много, много безразборен. ”

„Сега през това време на безразборност отношенията, които имах, бяха абсолютно, винаги по взаимно съгласие“, добави той. „Тогава винаги съм бил прозрачен за това, почти твърде прозрачен, и съм прозрачен за това и сега.“

Бранд също предположи, че докладите са част от координирана атака, предназначена да го дискредитира заради възгледите му. Бранд е критикуван за изразяване на скептицизъм относно ваксините срещу COVID-19 и интервюиране на спорни подкастери като Джо Роугън.

„За да видя как тази прозрачност метастазира в нещо криминално, което аз абсолютно отричам , ме кара да се съмнявам дали има друг дневен ред в играта“, каза Бранд.

Бранд стана известен като стендъп комикс във Великобритания в началото на 2000-те, което доведе до главни роли в Channel 4 и по-късно в BBC Radio, където се възползва от репутацията си за възмутително поведение и рисковани закачки. филми като “Forgetting Sarah Marshall” през 2008 г. и римейка на “Arthur” през 2011 г. Бранд беше женен за американската поп звезда Кейти Пери от 2010-2012 г.

През последните години той се трансформира в политически коментатор и инфлуенсър, публикувайки видеоклипове в YouTube на теми като личната свобода и пандемията от COVID-19.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР