Три билборда на входа на Ебинг - черна комедия на

...
Три билборда на входа на Ебинг - черна комедия на
Коментари Харесай

Черна комедия на Мартин Макдона взе наградата на публиката в Торонто

" Три билборда на входа на Ебинг " - черна комедия на английския драматург, трансформирал се в режисьор, Мартин Макдона взе единствената премия на фестивала в Торонто в неделя, съобщи " Ройтерс ". Макар да не се връчва от жури, наградата на публиката се счита за доста влиятелен и постоянно е попадал при бъдещи носители на " Оскар " като " Страната Ла-ла-ла " и " Дванайсет години иго ".

В " Три билборда... " скърбяща майка (Франсис Макдормънд), фрустрирана от неуспеха на полицията да открие килъра на щерка й, наема три билборда, с цел да изрази мнението си по отношение на органите на реда. Във кино лентата играят още Уди Харелсън, Сам Рокуел и Питър Динклейдж.

Филмът се състезаваше за премията на публиката против " Аз, Тоня " - историята на фигуристката Тоня Хардинг, и италианският сантиментален филм " Наричай ме със своето име ".

Макдона, който е сценарист и режисьор на кино лентата, е едно от имената на актуалната английска драматургия. Сред известните му текстове, поставяни и у нас, са " Пухеният ", " Ръкомахане в Спокан ", " За бог - неразрешено ". В киното проби с драмата за серийни убийци " В Брюж " с Колин Фарел и Ралф Файнс, последвана от черната комедия " Седемте психопата ". Режисьорът има и " Оскар " за късометражен филм - за Six Shooter от 2008 година

" Три билборда... " ще може да бъде гледан у нас на " Киномания ".

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР