Тревожни данни за разпространението на коронавирус у нас.Кривата на заразените

...
Тревожни данни за разпространението на коронавирус у нас.Кривата на заразените
Коментари Харесай

Дете на година е сред жертвите на COVID-19 у нас, броят на заразените рязко нараства

Тревожни данни за разпространяването на ковид у нас.

Кривата на инфектираните още веднъж потегли стремително нагоре. На доста места в страната към този момент стегнаха ограниченията. В София инфектираните за последните денонощие са над 900.

Рекорден е процентът на позитивни проби за ковид - те са над 19 на 100 от направените близо 18 000 теста през миналото денонощие. Близо 3 500 са новите случаи на инфектирани, 951 от тях са в столицата.

787 са новопостъпилите за денонощие в болнични заведения. Над 91% от тях не са имунизирани. Общо 5 646 са пациентите с коронавирус в болница, 485 от тях са в интензивни отделения.

На този декор ръководителят на Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари доктор Георги Миндов съобщи в ефира на Българска национална телевизия, че обстановката пред кабинетите е трагична - комплициране на потоците, никакъв ред и заболели от всички възрасти. Според него би трябвало да има цялостно затваряне в София, с цел да се успокои обстановката с разпространяването на болестта.

Обикалят коли за спешна помощ от лечебно заведение на лечебно заведение. Има и умрял човек към този момент в кола за спешна помощ, тъй че това не би трябвало да го позволяваме. Това, което се случи есента, ноември предходната година, пролетта - това не би трябвало да се позволява. В момента би трябвало да бъде разгласен цялостен локдаун, най-малко за град София споделям. Тези коронавирус зони в този тип, в който са все още, не работят. Това, което работи в София сега, е против възнаграждение. Искат се пари за рентгенови фотоси, желаят се пари за бързи антигенни проби. Това в действителност, което беше концепцията да бъде гратис и да е като избавителен пояс за хората, които не могат да стигнат по някакъв метод до персоналния си доктор да отидат в тия коронавирус зони, не проработи.

За последното денонощие умрелите са 93. Сред тях е и момиченце на 1 годинка. То е умряло в Инфекциозната клиника на Университетската болница " Свети Георги " в Пловдив.

Имаме случай на умряло дете на еднагодишна възраст в УМБАЛ " Св Георги ". От понеделник от данните, които излизат от осведомителната система, чиновниците на РЗИ откриха случая, който беше настанен за лекуване в интензивното поделение и към днешна дата детето е с екзитус. Било е на интубация положението е било най-вероятно тежко и през днешния ден детето е умряло, сподели Сийка Димчева, шеф на РЗИ-Пловдив.

Към момента 10% от записаните дейни случаи на територията на Пловдивска област са деца до 19 възраст, оповестиха от РЗИ в региона. Само за последните 10 дни инфектираните деца до 19 години са 2454.

Що се отнася до темпа на имунизация - 7 669 дози са сложени във вторник. Със приключен имунизационен цикъл са близо 1 милион 370 хиляди души.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР