Тревожи ме, че през тази седмица, от убийството на Мартин

...
Тревожи ме, че през тази седмица, от убийството на Мартин
Коментари Харесай

Иван Демерджиев: Имаме проблем, че прокуратурата бездейства години наред

Тревожи ме, че през тази седмица, от убийството на Мартин Божанов-Нотариуса насам, непрекъснато се подава следена информация, по какъв начин не трябва да чакаме особени резултати. Това разяснява министърът на вътрешните работи в служебния кабинет " Гълъб Донев " - Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година, съобщи БНР.

До истината би трябвало да стигнат способените институции, а те пък би трябвало да намерят сили там да се отзоват хора, които не са свързани с такива случаи, предложи Демерджиев, които наследи и Янаки Стоилов като правосъден министър в служебния кабинет на Стефан Янев..

Той напомни, че е нищожна информацията и за Петър Петров – Пепи Еврото, като направи аналог на активността му с тази на убития Мартин Божанов.

" Министърът на Министерство на вътрешните работи не сподели нищо за Пепи Еврото. Живи ли е, не е ли, къде се намира, работи ли се по неговото търсене? Вътрешният министър един път показа, че нямало данни. Аз запитвам какво се подхваща, в случай че е жив да бъде издирен. Същото е и с убийството на Алексей Петров. Или някой не желае да работи по тези убийства, или не може да се оправи. И в двата случая не е добре ", сподели Демерджиев в предаването " Хоризонт за вас ".

И призна, че няма особени упования и от Парламентарната комисия, която ревизира клуба за магистрати.

  " Очаквам тази комисия да отвлича вниманието и не чакам да получим основни отговори ", предвижда някогашният вътрешен министър.

" Как в последните дни всички са доста сюрпризирани, само че никой не е реагирал през последните 20 години – застрашени съдии и безучастие на институциите. И по средата разкривахме същото и за Петър Петров. Това ми наподобява на замитане на следите и опит да се прикрият дейности 20 години обратно. Много къса се оказа паметта на тези хора, които стоят зад тези дейности. Те бързо не помниха, че тази активност, в случай че мога да я нарека активност въобще, се развива 20 години. И въпросът е, за какво страната не откри сили да противодейства на тази активност, когато същите тези хора управляваха цялата страна и в този момент те са сюрпризирани от нещо, което се е случвало 20 години под носа им? ", попита Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година.

И добави: Имаме проблем, че прокуратурата бездейства години наред, не от през днешния ден и не от през вчерашния ден. Това е казусът! Ако всяка институция си прави работата еднообразно съзнателно и усърдно, нямаше да сме изпаднали в тази обстановка, в която сме през днешния ден. Но да се върнем на Мартин Божанов, аз не чух от вътрешният министър да отговори: Как брачната половинка на Мартин Божанов се оказва в ГДБОП? Как е минала и спечелила конкурс? Как е предходна през инспекциите за надежност, лишен ли е достъпа до класифицира информация, уволнена ли е, за какво?

Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година върна лентата обратно и напомни, че " Сарафов беше дясната ръка на Иван Гешев и внезапно внезапно се разграничи от него ".

" Тази инспекция, която се прави в СРП, доколкото ми е известно способената прокуратура, която проверява магистрати и политици е СГП. Данните, които се изнесоха за влияние върху магистрати и присъединяване на политици, за мен персонално е забавно, какво е правила през това време СГП? Дали Сарафов не употребява мотива, както предизвестих преди дни, да извърши дейности по отношение на магистрати, които би трябвало да бъдат глобени и предизвестени ", разяснява Иван Демерджиев  Иван Демерджиев Иван Демерджиев е юрист с над 20 години опит.   Роден е през 1975 година в Пловдив. През 2001 година.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР