Тревога бе издадена днес за част от Хавайския архипелаг заради

...
Тревога бе издадена днес за част от Хавайския архипелаг заради
Коментари Харесай

Хавай в тревога заради мощен ураган

Тревога бе издадена през днешния ден за част от Хавайския архипелаг поради приближаването на мощния вихър Лейн, който към този момент е от четвърта категория по петстепенната канара за мощ на ураганите, съобщи Франс прес.

Лейн се реалокира на запад, само че съгласно прогнозите би трябвало да направи завой към Хавайските острови по-късно през седмицата, показва Тихоокеанският център за ураганите. Той издаде оранжев код за основния остров на американския архипелаг, както и за окръг Мауи, формиран от няколко острова, измежду които Ланай, Мауи и елементи от Молокай. Това значи, че ураганни условия са планувани за там в идните 48 часа.

Днес в 15 ч. по Гринуич Лейн се намира на хиляда километра югоизточно от Хонолулу. Ветровете му са със скорост 240 километра в час, а поривите му са още по-мощни. Окото на стихията би трябвало да мине покрай сушата. Предвидени са проливни дъждове - до 50 сантиметра, както и рискови талази.

Хавай бе заплашен от вихър по-рано този месец. Ураганът Хектор от 4 категория обаче най-после мина много надалеч от огромния остров на архипелага, само че провокира огромни талази по част от крайбрежието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР