Третото издание Ден на сини кариери“ ще се проведе на

...
Третото издание Ден на сини кариери“ ще се проведе на
Коментари Харесай

С „Ден на сини кариери“ във Варна запознават младите хора с морските професии

Третото издание „ Ден на сини кариери “ ще се организира на 28 ноември от 9:30 до 16:00 часа, в Юнашки салон във Варна, научи Moreto.net.

Събитието се провежда от Морски клъстър България и Българска морска камара, и с дейното присъединяване на компании от морските браншове, научни институти и просветителни институции като Висше военноморско учебно заведение „ Никола Й.Вапцаров “, Технически университет – Варна, Колеж по туризъм – Варна, Институт по Океанология и други

Събитието е ориентирано към младежите - възпитаници, студенти и дипломирани експерти, работещи в „ синята стопанска система “, в други браншове, както и краткотрайно безработни.

Организаторите се стремят да срещнат младежите с богатата гама от специалности и благоприятни условия за кариерно развиване в областите на „ Син напредък “.

Доказали се експерти от водещи български компании ще показват пред аудиторията спецификата и преимуществата на браншове като морски превоз и круизен туризъм; пристанищни действия, логистика, агентиране, доставяне и други услуги; корабостроене, кораборемонт и океанско инженерство; научни проучвания и нововъведения в морските браншове. Ще подчертават върху вероятностите и условията на бизнеса за практикуване на специалности от „ синята стопанска система “ при потребление на модерни технологии и ще очертаят опциите за кариерно развиване в главните за района браншове от „ Син напредък “. В рамките на събитието участниците ще имат опция да получат информация за специалности и стратегии за образование в сините браншове, предлагани от висши образователни заведения, да се срещнат с бъдещи работодатели, да се срещнат с активността на показаните бизнес и научни организации.

Стратегията на Европейски Съюз „ Син напредък “ разпознава морските действия с максимален капацитет за предстоящ напредък и вероятности за работни места в Средиземно и Черно море. За постигането на резистентен напредък, Синята стопанска система се нуждае от квалифицирани и опитни експерти. Много сини браншове изпитват усложнения при намирането на подобаващи фрагменти и чакат тези компликации да продължат.

Заинтересованите от подготовката на квалифицирани фрагменти за секторите на „ Син напредък “, превъзмогването на пропуските и разликите в уменията им, сплотяват старания за преобразяване на " синята кариера " в по-привлекателна за младежите в страната. /moreto.net
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР