Третодивизионният италиански Про Пиаченца трябва да забрави днешния ден колкото

...
Третодивизионният италиански Про Пиаченца трябва да забрави днешния ден колкото
Коментари Харесай

Цирк в Италия! Половин отбор от тийнейджъри и без вратар отнесе 20 гола

Третодивизионният италиански Про Пиаченца би трябвало да не помни днешния ден колкото се може по-бързо, откакто инкасира загуба с 0:20 при гостуването си на Кунео. Про Пиаченца пусна на терена едвам седем футболисти, всичките младежи, което докара до пагубния резултат. Про Пиаченца има съществени финансови проблеми, в предходните три мача не се яви и загуби служебно.

Евентуално четвърто отсъствие щеше да значи автоматизирано изваждане от Серия " Ц ". Така управлението на клуба или това, което е останало от него, изпрати в Кунео единствено седем момчета, всичките сред 16 и 19 години. Капитанът на отбора Никола Чириляно беше записан и като треньор. Нито един от седемтимата играчи на терена по принцип не е вратар, тъй че те трябвало да решат по сред си кой ще пази.

До почивката Кунео води в резултата с 16:0, а през втората част вкарва още четири гола. " Това, което се случи с тима на Про Пиаченца в Кунео, е голям удар по спорта и с правилата, на които е построен нашият кавалерски спорт, съобщи президентът на Италианската федерация по футбол Габриеле Гравина. Нашата задача е да предпазим почитателите от такива фарсове. И да изградим едно съществено състезание ".
Про Пиаченца е вторият тим от града в поток " А " на Серия " Ц ", като сега е на последното 20-о място в класирането с 8 точки. Другият Пиаченца Калчо 1919 е на 2-о място и се бори за влизане в Серия " Б ". Финансовите проблеми принудиха всички играчи от есенния състав да разтрогнат договорите си и да изоставен, а сега са картотекирани осем индивида в юношеска възраст. Не е ясно по какъв начин ще продължи мъката на Про Пиаченца, както и за какво един от картотекираните през днешния ден не е могъл да вземе присъединяване.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР