Трето издание на София винил фест се проведе днес в

...
Трето издание на София винил фест се проведе днес в
Коментари Харесай

Над 3000 колекционери посетиха София винил фест

Трето издание на " София винил фест " се организира през днешния ден в изложба " Сердика ". В него участваха над 20 търговци на грамофонни плочи от цялата страна. Днес фестивала посетиха към 3000 колекционери и фенове на винила.

София

Колекционери и фенове на аналоговия тон можеха през днешния ден да си купят съвсем всичко, което се продава или се е продавало във тип на грамофонни плочи. Повечето винили бяха втора употреба, само че извънредно непокътнати и към този момент станали колекционерска полезност.
Станислав, колекционер на винил: Сега си купих две плочи, една на " Куин ", една на " Пинк Флойд ".Много съм удовлетворен от избора си.Има доста запалянковци, събират се хора,забавно е, предлагам на всеки, който се интересува да посети. Българска национална телевизия Много ли са хората, които обичат винила. Доста са и от ден на ден и повече младежи се интересуват от това. Драгомир Димитров, изп. шеф на " Пазари Възраждане " ЕАД: В Европа и в света като цяло продажбите на плочи, на винили се е нараснало спрямо предходните интервали и даже по публична статистика през 2015-2018 година неколкократно надвишава продажбата на други носители.
На ревюто беше показана и грамофонна техника- от антикварен манивелен грамофон от началото на предишния век до последния шлагер на пазара- съвременен френски грамофон с озвучителна система. Фестивалът се организира на Женския пазар, защото от " Пазари Възраждане " желаят да го трансфорат в съвременна и привлекателна градска територия, а културни събития като днешното трансформират имиджа му към по-добро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР