Третият в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров

...
Третият в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор Димитров
Коментари Харесай

Григор Димитров започна убедително в Мелбърн

Третият в схемата на Откритото състезание на Австралия Григор Димитров стартира по отличен метод 30-ото си присъединяване в шампионатите от Големия шлем.

На централния корт " Род Лейвър Арина " в Мелбърн българинът преодоля с лекост квалификантът от Австрия Денис Новак с 6:3, 6:2, 6:1.

В първата част състезател номер едно на Балканите започва с две двойни неточности, само че взе подаването си. Гришо проби за 3:1 и това му беше задоволително да я завоюва без изключително напрежение.

Доминацията на Димитров продължи и във втория сет. Той стартира с брейк, а по-късно направи и още един за 4:1. Веднага по-късно отрази две точки за пробив. След 68 минути 26-годишният хасковлия към този момент водеше с 2-0 елементи.

Григор проби сервиса на 226-ия в света Новак за 2:1 в идната част, освен това на нула. В петия гейм българинът подвигна публиката на крайници, откакто направи фантастична къса паднал на корта. Той проби още веднъж в тази игра, с цел да дръпне с 4:1. Той стигна до мачбол в седмия гейм, само че не съумя. При втората опция обаче всичко завърши.
Победи в този първи кръг записаха още Александър Долгополов, Райън Харисън, Кайл Едмънд, Пабло Куевас, Денис Истомин, Жил Мюлер и други
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР