Третият опит за гласуване на председател на Народнито събрание отново

...
Третият опит за гласуване на председател на Народнито събрание отново
Коментари Харесай

Трето действие: Драматичен нов неуспех, героите с 1 час антракт за размисъл

Третият опит за гласоподаване на ръководител на Народнито заседание още веднъж се провали.  Единствената разлика от вчерашния избор беше фактът, че на балотаж се оказаха Росен Желязков от ГЕРБ и Йордан Цонев от Движение за права и свободи. До промяната на основните настоящи лица на втория тур се стигна след отдръпването на претендента на Политическа партия Никола Минчев.

Сега депутатите са в едночасова отмора като следва свикването на Председателски съвет и мислене кой претендент може да сплоти всички партии.

Днес номинирани бяха четирима претенденти: Йордан Цонев от Движение за права и свободи събра поддръжката на 99, срещу бяха 96, въздържаха се 43.

Кристиан Вигенин от „ Българска социалистическа партия за България ” събра поддръжката на 30 национални избраника, срещу бяха 46, въздържаха се 162.

За Петър Петров от " Възраждане " гласоподаваха „ за ” 27, срещу бяха 97, въздържаха се 114 депутати.

Росен Желязков от ГЕРБ-СДС бе подсилен от 102-ма депутати, 97 гласоподаваха срещу кандидатурата му, 39 се въздържаха.

След балотажа за Цонев гласоподаваха 35-ма народни представители, 95 бяха срещу, а 43 се въздържаха; Росен Желязков бе подсилен от 102, срещу - 97, 39 се въздържаха.

„ От през вчерашния ден насам е този театър ", заключи дежавюто от през вчерашния ден Вежди Рашидов. И разгласи час отмора, като призна, че това е финален късмет.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР