Третият най-голям производител на бойлери в Европа, българската компания TESY

...
Третият най-голям производител на бойлери в Европа, българската компания TESY
Коментари Харесай

Третият най-голям производител на бойлери в Европа инвестира 50 милиона лева в нов завод в Шумен и открива до 40 работни места

Третият максимален производител на бойлери в Европа, българската компания TESY стартира построяването на нов цех в Шумен, оповестиха от компанията. Стойността на инвестицията в строителството и оборудването възлиза на 50 милиона лв. и ще бъде финансирана с банкови заеми.

Новият цех ще бъде построен до края на идната година, а проектите са той да влезе в експлоатация в края на 2024 година. 

" В завода ще се създават термодинамични бойлери, които ще се реализират главно в Европа ", разяснява пред money.bg шефът на Tesy Жечко Кюркчиев. Той обясни, че главните пазари на компанията сега са Полша, Германия, Италия и Испания.

Капацитетът на завода ще бъде 100 000 термодинамични бойлери годишно, а това по думите на Жечко Кюркчиев ще трансформира компанията в един от водачите на този пазар в Европа.

" Работните места, които ще бъдат разкрити ще бъдат за сред 20 и 40 нови чиновници. Заводът ще бъде във висока степен автоматизиран, по тази причина хората, които ще работят в него ще имат малко по-различен профил - със съответните инженерни качества и обучение, които да им разрешават да рабоят с тези профилирани системи и машини ", разясни Жечко Кюркчиев. И добави, че това ще бъде едно от най-високо автоматизираните производства в сектора.

Проектът планува близо 12 хиляди кв. м застроена повърхност, от които към 9 хиляди кв. м индустриални площи, а останалата част е планувана да послужи за офиси и място за отдих на чиновниците на компанията.

От  за капиталовото желание на компанията излиза наяве, че то касае уголемение на индустриалната активност. В рамките на парцела има построени няколко производствени и складови здания. Новият завод ще бъде обвързван с топли връзки и транспортен кулоар към две от съществуващите производствени сгради. 
 Производителят на бойлери
Производителят на бойлери " Теси " влага 15 милиона лв. в нов цех

Производствената база беше открита през днешния ден в Шумен

От документа е видно още, че цехът ще работи 285 дни годишно на две смени по 8.5 ч. на промяна. Всяка промяна ще се състои от 40 души - 20 мъже и 20 дами. При оптимално развиване на производството броят на чиновниците се чака да нарасте с до 50% на промяна.

TESY има представителства в 5 страни и осъществя продукцията си в 54 страни на 4 континента с екип от над 800 индивида. През 2016 година компанията построява нов цех и се трансформира в 4-тия максимален производител в Европа на електрически бойлери с потенциала си от 1.2 милиона бойлера годишно. Днес компанията е 3-тият максимален производител на отоплителни уреди за дома в Европа.

Към днешна дата компанията има общо 4 завода в Шумен и Смядово: цех за електрически бойлери с размер от 6 до 150 L в три ценови сегмента (капацитет над 1 200 000 броя/годишно); цех за панелни конвектори (капацитет над 200 000 броя/годишно; в развой на в допълнение разширяване); цех за маслени радиатори (капацитет над 300 000 броя/годишно) и цех за високообемни бойлери и буферни съдове (капацитет 50 000 броя/годишно; артикули с размер от 160 до 2000 L).
 Tesy влага 7 милиона лв. в нов логистичен терминал
Tesy влага 7 милиона лв. в нов логистичен терминал

Компанията чака доходи от €79 милиона през тази година

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР