Третият мандат трябва да ангажира всички ни, защото трябва да

...
Третият мандат трябва да ангажира всички ни, защото трябва да
Коментари Харесай

Карадайъ: Третият мандат трябва да ангажира всички ни

" Третият мандат би трябвало да ангажира всички ни, тъй като би трябвало да намерим опция за постоянен кабинет с явен мандат и отговорности. Не можем да си позволим да се провалим ", съобщи от парламентарната естрада водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.

По думите му, без значение от икономическата рецесия има късмет да бъде преодолява политическата, която води към институционален срив.

" Недоверието към институциите и парламентарната република не може да се реши единствено с предварителни избори. През последните години изборите се печелят от " месии " и " герои-спасители ", само че страната не може да се ръководи по този модел. Тези политически сили се оказват мощни единствено в отрицанието и опълчването, по тази причина ситуацията не е това, което чакат хората ", разяснява Карадайъ.

" Избори без да са извлечени поучения, ще повторят резултатите от последните две години, и те може да донесат нежелани последствия за политическата система такава, каквато я познаваме ", предвижда той.

Според него, последните промени на Изборния кодекс " основава условия страната да е главният мотор на изборния развой ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР