Третият мандат ще отиде в Демократична България, което, може би

...
Третият мандат ще отиде в Демократична България, което, може би
Коментари Харесай

Бенатова: Ако Радев даде третия мандат на ДБ, ще е знак за единомислие с Борисов

" Третият мандат ще отиде в " Демократична България ", което, може би ще е най-лошото, което ще се случи за партията. Много се говореше, че той ще отиде при Стефан Янев, само че допускам, че няма да стане тъкмо по този начин ", сподели Бенатова пред Дарик Радио.

Според нея, в случай че Румен Радев даде третия мандат на " Демократична България ", това ще бъде още веднъж някакъв образец за единодушие с Бойко Борисов.

" Има нужда от действителен подтекст, а не от едно непрестанно набиване на опорки от другите крила с другите ползи, което ние следим години наред в публицистичните формати ", сподели още Миролюба Бенатова.

По думите й разделянето на дребни балони не е от през вчерашния ден и не е от през днешния ден, само че в този момент може би се вижда по-явно, по-силно очебийно е и може би опитите да се насъсква обществото на дребни групички е по-видимо.

" Не мога да приема, че публицистите би трябвало да са бранители на тясна партийна линия, която и да е тя ", безапелационна е Бенатова. " Каква е ролята на журналиста, в случай че всички знаят това, което той ще каже? ", попита тя и добави:   " значи той е непотребен ".

Социалните мрежи са отдушник, на мнение е журналистката.  " Там може да се ускоряват избрани послания. Един от огромните същностни проблеми е, че хората, които са овластени, в формалната си изразителност употребяват и език на омразата, и изказвания, които не са потвърдени. И бидейки овластени, те в действителност официализират лъжите. Дават оправдание за това да бъдат представени ", уточни Миролюба Бенатова.

" Политиците са в действителност същинските носители на нездравословни послания ", съобщи тя и даде остарял образец с Валери Симеонов, който беше вицепремиер и в ролята си на такъв направи коментар за майките на деца с увреждания (бел. ред. -  " кресливи дами с сякаш заболели деца " ).

" Аз съм оптимист, тъй като знам, че всяко време си има своите младежи, те си идват със своите упоритости и стремежи и без обременеността на опита. Аз имам вяра в силата на началото, на това чувство на младежа, че всичко е допустимо, че можеш да постигнеш всичко, стига да си трудолюбив, да обичаш това, което правиш, и да си предан ", сподели още Миролюба Бенатова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР