Третият мандат е времето за непланираните и нежеланите коалиции. По

...
Третият мандат е времето за непланираните и нежеланите коалиции. По
Коментари Харесай

Политически анализатор: Защо ПП не могат да се разберат с ГЕРБ, след като Симеон Сакскобургготски се разбра с БСП?


Третият мандат е времето за непланираните и нежеланите обединения. По формулировка той не е елементарен. Това е опция да се потърси някакво решение, каквото е необходимо в тази обстановка. Трябва да има един миг, когато насъбраните напрежения през тези съвсем 2 година Парламентаризма доближава границата на допустимата ирационалност. Това съобщи политическият анализатор проф. Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Колегата ѝ Христо Панчугов уточни, че досега никой не е декларирал желанието си да ръководи. „ Всички са приели, че президентът ще реши на кого да връчи третия мандат. Три месеца значимите тематики не са обсъждани. Няма чувството, че се пробва да се сътвори обща основа за ръководство “, акцентира той.

„ В тази обстановка за цели е безумно да се приказва. Най-добре е да ръководи преходно държавно управление, което да реализира съответни цели. Няма ясна поръчка, само че някой би трябвало да поеме политическа отговорност. Пред другите партии залогът е друг. Ако „ “ работят по метода, по който действаха през втория мандат са се запътили към небитието като ИТН “, предизвести проф. Коларова.

„ Ако не намерят опция да реализират единодушие по значими политически сили, най-големите губещи ще са новите политически сили. Ако имаше едно реализирано нещо през този интервал – щеше да има огромна тежест. Говоренето в абстракции носи негатив “, посочи Панчугов.

„ Защо Политическа партия не могат да се схванат с, откакто Симеон Сакскобургготски  Симеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 година в София. Той е наследник на Цар Борис ІІІ и Царица се разбра с, които са избили фамилията му “, пита се Коларова. По думите ѝ той е поел отговорност. „ Тези момчета карат гласоподавателите да мислят, че в тази ситуация е противоположното и те губят от това “.

„ Тази обстановка изисква заплащане на политическа цена. Единствената фиксация, която виждаме е с намирането на виновника и позиционирането на идващите избори “, предизвести Христо Панчугов.

„ Ако президентът се съобрази с реалистичната оценка, той би трябвало да даде мандата на " Демократична България ". Така ще преодолее негатива да заема радикална позиция и да се конфронтира с партиите. Той би трябвало да търси база, изключително в такава обстановка “, счита проф. Румяна Коларова  Румяна Коларова Доц. доктор Румяна Коларова е родена на 10 юни 1956 година в София. Румяна Коларова е академични.

„ До този миг президентът не е показал държавническо държание, в противен случай – страната беше на автопилот, до момента в който задачата му бе само втория мандат. Предполагам, че той ще постъпи инструментално и ще връчи мандата на. Няма да го направи за партията, а за гласоподавателите на, които гласоподаваха за него “, предвижда Панчугов.

В предаването бе показано социологическо изследване на „ Алфа рисърч “ за Българска национална телевизия, показващо електоралните настройки за това кой има максимален късмет да получи третия мандат от президента. Според данните, най-големи са възможностите на Демократична България с 23%, следвани от с 15%, Български напредък – 9%, Движение за права и свободи – 4%, Възраждане – 2%. Най-голям е процентът интервюирани, които считат, че е най-добре да се отиде напряко на избори – 47%.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР