Третият мандат е теоретичен.Това коментира пред българското национално радио председателят

...
Третият мандат е теоретичен.Това коментира пред българското национално радио председателят
Коментари Харесай

В очакване на третия мандат: Какви са възможните сценарии за съставяне на правителство?

Третият мандат е научен.

Това разяснява пред българското национално радио ръководителят на стратегическия съвет към президента проф. Александър Маринов.

Професор Маринов счита, че има две благоприятни условия - или " ИТН " да преразгледа сегашната си позиция, или да се избере държавно управление с третия мандат с влияние върху кворума в националното заседание, само че това би бил слаб политически вид.
Снимка: bTV
" Много по-голяма е вероятността да се отива на нови избори. Въпросът е не просто на кого ще бъде даден мандатът, а дали останалите ще се спогодят за практическо деяние с политически триумф. Бих посъветвал да се проведат отново съвещания, с цел да е ясно какви са техните настройки пред лицето на третата опция и да се вземе решение по политически и репутационни съображения ", съобщи ръководителят на съвета за стратегическо развиване.

Председателят на комисията по конституционни и правни въпроси от Има Такъв Народ дефинира Народното събрание като " царство на лицемерието ". Той е безапелационен, че отговорността е на останалите 5 празненство със 175 депутати.

Андрей Михайлов обаче не затвори вратата към партиятата с третия мандат.

" Ключът сега е в останалите 175 народни представители. " ИТН " постави всички старания, дано забележим дали останалите 5 обединения ще сформират държавно управление ", сподели той.

Михайлов добави, че от партията ще изчакат, с цел да видят на кого ще бъде връчен третия мандат, преди да разясняват какви ще бъдат техните по-нататъшни дейности.

Същевременно пред БНР заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов съобщи, че съгласно него неналичието на разговор е довела Народното събрание до това положение и съгласно него тази тежка политическа рецесия може да стане икономическа.
Снимка: bTV
" Ние постоянно сме били градивни и отворени за диалог. Тази липса на поредност и неспазване на разпоредбите на демокрацията докара до тук ", разгласи Митов.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР