Третият мандат е най-трудният мандат, най-невъзможният мандат, за това Конституцията

...
Третият мандат е най-трудният мандат, най-невъзможният мандат, за това Конституцията
Коментари Харесай

Георги Свиленски: Отиването на избори сега е по-страшно дори от това ГЕРБ да управлява

Третият мандат е най-трудният мандат, най-невъзможният мандат, за това Конституцията дава този мандат да не е стеснен в период. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия за България Георги Свиленски пред Българска национална телевизия.

Надявам се, че сме убедили освен президента, а и българското общество, че през последната година, когато сме очевидци на поредност от парламентарни избори, когато съвсем постоянно се стигаше до връчването на третия мандат. Българска социалистическа партия е партията, която се държеше най-диалогично, най-адекватно, най-смирено, акцентира ръководителят на ПГ на левицата.

В момента отиването на избори е по-страшно даже от това ГЕРБ да ръководи, съобщи Свиленски и продължи: Тъй като сега едни избори оставят страната без бюджет за 2023 година, оставят страната без тези 23 законопроекта, които би трябвало да бъдат изменени, с цел да могат да дойдат милиардите по Плана за възобновяване.

Свиленски добави, че тези въпроси би трябвало да бъдат позволени от работещ парламент и държавно управление.

Служебното държавно управление не може да свърши тази работа, то може само да провежда изборите. От тази позиция мисля, че президентът е осъзнал отговорността, пред която е изправен, с цел да избере най-правилната политическа партия, която да стигне до всички или по-голям брой парламентарни групи в българския парламент.

По отношение на разновидността Кирил Петков да продължи да бъде министър председател, Свиленски добави: Всъщност има по какъв начин да бъде министър председател, само че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да го поддържа. В тази обстановка той даде крачка обратно и отвори опцията за договаряния за нов кабинет. В момента, в който се стигне до единодушие, какъв да е министър председателят незабавно ще го предложим на президента, уточни още Свиленски.

Днес стартираме в 10:00 часа диалози с „ Продължаваме промяната ”, по-късно ще се уточним с „ ИТН ” и „ Демократична България ”, анонсира още Свиленски. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР