Третият етап от контранастъплението все още не е започнал, разкри

...
Третият етап от контранастъплението все още не е започнал, разкри
Коментари Харесай

Украинската армия освободи Старомайорское, авиацията нанесла съкрушителни удари на окупаторите

Третият стадий от контранастъплението към момента не е почнал, разкри боен специалист

Село Старомайорское в Донецка област е освободено от съветските окупатори, разгласи украинската осведомителна организация УНiАН.

Това удостоверяват украински бойци във видео, оповестено от президента Володимир Зеленски в четвъртък вечерта. 

“Наш юг! Наши момчета! Слава на Украйна! ”, разяснява той.

„ Благодаря на всички, които се борят за Украйна! Благодаря ви за освобождението на Старомайорски! Момчета, приветствам ви още един път “, прибавя президентът.

 

Междувременно УНiАН заяви, че Авиацията на Въоръжените сили на Украйна е нанесла съкрушителни удари на нашествениците. 

През миналото денонощие украинските водачи са нанесли 7 удара по регионите с дислокация на съветски войски и техника.

В резултат на това нашата авиация ликвидира 1 система за противовъздушна защита на нашествениците, един команден пункт на руснаците, както и 8 ирански дрона камикадзе Шахед-136 и 5 разследващи БПЛА, оповестиха от Генералния щаб тази заран.

 

Украинският военно-политическият наблюдаващ на групата „ Информационна опозиция “ Александър Коваленко пък разяснява пред телевизионния канал FREEDOM, че третият стадий от контранастъплението към момента не е почнал. Украинските военни към момента не са употребявали главните ударни групи за присъединяване в интервенцията.

Експертът означи, че в този момент в региона на Запорожие работят отряди с лимитирана функционалност и те са мощно затруднени от поставените от съветските нашественици мини.

Коваленко посочи, че украинските бойци към този момент навлизат във втората отбранителна линия на руснаците в Запорожието. 

Ръководителят на Центъра за военноправни проучвания Александър Мусиенко пък съобщи, че с освобождението на Старомайорское се открива вероятности за по-нататъшно предвижване на украинската войска. 

" В Старомайорское борбите продължиха дълго време, тъй като там бяха добре укрепени позициите на съперника. Там съвсем всяко населено място е като дребна цитадела ", изясни той в ефира на украинския Канал 24.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР