Третият ден от Откритото първенство на Франция ще ни предложи

...
Третият ден от Откритото първенство на Франция ще ни предложи
Коментари Харесай

Пет мача от ден №3 на Ролан Гарос, които не бива да пропускате


Третият ден от Откритото състезание на Франция ще ни предложи следващата порция зрелищни борба по кортовете в Париж. Днес още веднъж ще забележим на корта някои от най-големите звезди при мъжете и дамите, а един от любимците на френската аудитория може да излезе на митичния „Филип Шатрие“ за финален път в кариерата си. Вижте кои са петте мача, които ще следим с максимален интерес в хода на днешния ден.

Даниил Медведев – Факундо Багнис

След интервенцията от херния, която претърпя при започване на април и отдръпването му от Мастърс шампионатите в Мадрид и Рим, изглеждаше несъмнено, че Даниил Медведев ще пропусне сезона на клей. Руснакът обаче изненада доста прелестно почитателите си като се завърна на корта в Женева, въпреки да загуби от Ришар Гаске още на осминафинала. Макар да е №2 в света, руснакът в никакъв случай не се е чувстсал изключително удобно на алено и затова не е причисляван измежду главните любимци в Париж. Така обаче бе и предходната година, когато Медведев се показа доста мощно и доближи до четвъртфинал. Срещу него обаче застава Факундо Багнис, а представителите на аржентинската школа в никакъв случай не трябва да бъдат подценявани в мачове на клей.

Каспър Рууд – Жо-Вилфрид Цонга

През април Жо-Вилфрид Цонга разгласи, че ще постави завършек на кариерата си след Ролан Гарос. Ако днешният мач се окаже последният за французина в Тура, ситуацията мъчно би могла да е по-добра. Той ще излезе на „Филип Шатрие“ против една от най-големите звезди на мъжкия тенис – Каспър Рууд. На шампионата в Рим норвежецът доближи до полуфинал и най-сетне сподели познатото си равнище на клей, а в този момент сигурно е окуражен да придвижи тази форма и в Париж.

Паула Бадоса – Фиона Феро

Паула Бадоса стартира сезона на клей с полуфинал в Щутгарт, само че по-късно във формата на испанката настъпи сериозен спад и тя записа единствено по една победа в Мадрид и Рим. За нейно благополучие обаче днешната ѝ съперничка – Фиона Феро, също не може да се похвали сс особени триумфи през последната година. На шампионата в Страсбург предходната седмица фрацузойката записа първата си победа в съществена скица от август насам, надделявайки над международната №594 Анджелина Габуева. До момента Бадоса и Феро са играли една против друга единствено един път – в първи кръг на шампионата в Рабат през 2018, когато и двете бяха отвън Топ 200. Испанката завоюва с 5-7, 6-4, 6-0, а няколко дни по-късно доближи до първия си четвъртфинал в Тура.

Симона Халеп – Настася Шунк

Партньорството на Симона Халеп с Патрик Муратоглу стартира много обещаващо. Румънката, която в продължение на няколко месеца беше без треньор, ангажира опитния експерт преди началото на сезона на клей и малко по-късно записа един от най-силните си резултати през годината – четвъртфинал в Мадрид. Впоследствие Халеп загуби от Даниел Колинс във втори кръг в Рим, само че напредъкът в играта ѝ през последните седмици е явен. Двукратната шампионка от Големия шлем ще има привидно лесна задача против 165-ата в света Настася Шунк, само че германката показва доста добра форма в Париж, преминавайки през квалификациите без изгубен сет.

Стефанос Циципас – Лоренцо Музети

Стефанос Циципас завоюва купата на Мастърс шампионата в Монте Карло и тази година още веднъж дойде на Ролан Гарос като един от главните любимци за купата. Още на старта обаче гъркът ще се изправи против подъл конкурент – международния №66 Лоренцо Музети, който предходната година бе единствено на един сет от това да отстрани Новак Джокович на осминафинала. До момента Циципас е спечелил и двата мача посред им, като един от тях бе на клей – на полуфинала в Лион предходната година, където международния №4 се наложи с 4-6, 6-3, 6-0.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР