Третият ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пловдив

...
Третият ден на Световното първенство по Таекуон-До ITF в Пловдив
Коментари Харесай

Нов златен медал за България в Пловдив

Третият ден на Световното състезание по Таекуон-До ITF в Пловдив донесе още един златен орден за България. Спечели го Борислав Витков в дисциплината “форма” при ветераните 6-и дан. Българинът беше безукорен в осъществяването си и справедливо се качи на най-високото ходило за награждаване. Отлично се показа и женският ни тим в дисциплината “форма”. Нашите за първи път на огромен конгрес завоюваха бронзов орден, като на полуфинала бяха победени от новите Световни шампионки от Северна Корея. Тимът ни в състав Маргарита Стойчева, Василена Йорданова, Дина Ел Шарафи, Ренета Желязкова и Кристина Славеева завоюва аплодисментите на публиката с съвършената си игра, само че малко не им доближи, с цел да поднесат цялостна изненада и да отстраняват корейките.

Елена Недева и Денка Кацарска също станаха бронзови медалистки във възрастови група “ветерани” - 1 дан. Малко след тях на подиума за награждаване на третата позиция се качи и Иван Тодоров (ветерани- 1 дан).


До късно довечера ще бъдат квалификациите при мъжете - спаринг (индивидуално), където с по две победи към този момент са любимците ни за отличие от форума Рами Шау (78кг), Атанас Болчинов ( 64кг) и Кирил Илиев (52кг). Сигурен за ¼ финалите е Никола Бояджиев (58кг), който записа три победи от три вероятни срещи и продължава към идната фаза.

Както е известно, на шампионата в Пловдив присъединяване вземат 1588 състезатели от 80 страни. Силната конкуренция във всяка категория прави шампионата най-оспорваното в досегашната история на всички извършени 20 съревнования. 21-ия шампионат в пловдивската “Колодрума” се радва и на сериозна посещаемост по трибуните, като над 1000 души през днешния ден изгледаха борбите на 7-те спортни татамита.

Утре (сряда) от сутринта стартират финалите на спаринг- самостоятелно (мъже), а следобяд е началото на квалификационните серии на спаринг при дамите.

Входът за аудитория в залата е безвъзмезден.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР