Трети остава кандидатът на Възраждане Коста Стоянов с 18,8 %. Над

...
Трети остава кандидатът на Възраждане Коста Стоянов с 18,8 %.
Над
Коментари Харесай

Вотът във Варна очертава пъстър ОбС, ПП-ДБ и ГЕРБ са с изравнени позиции

Трети остава претендентът на " Възраждане " Коста Стоянов с 18,8 %.

Над 5 700 гласоподаватели са отбелязали в бюлетината - " Не поддържам никого ". Това е 5.41% от общия избор.

По данните до тук, досегашните кметове на регионите " Владислав Варненчик " и " Аспарухово " Николай Костадинов и Ивайло Маринов са избрани отново за нов мандат още на първия тур . Костадинов събира 53,75% от гласовете на гласоподавателите, а Маринов - 50.66%.

В останалите три региона - " Приморски ", " Одесос " и " Младост " ще има балотаж.

В обитаемоте места от община Варна избрани отново са кметовете на селата Казашко, Звездица и Каменар . В Константиново и Тополи ще има балотажи.

С близо 90% поддръжка на локалния избор изборите от първи тур в Казашко печели Гергана Петкова.

Станислава Георгиева ще ръководи кметство Звездица през идващите 4 години, получавайки гласовете на 72 % от гласувалите. Кметство Каменар ще управлява Светослав Райков с 64,52 % гласове на гласоподавателите.

В Константиново на балотаж отиват Марияна Полихронова и Димитър Владимиров, а в Тополи изборът ще е сред Благовест Георгиев и Демир Георгиев.

Пъстър ще бъде бъдещият Общински съвет на Варна

Засега са определени съветници от 12 листи, а ГЕРБ и ПП-ДБ са с изравнени проценти за общински съветници. Резултатите демонстрират, че коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България " събира 14,64% от гласовете, а ГЕРБ са малко след тях с 14,36%. Трета политическа мощ е " Възраждане " с 12,23%.

След това се подреждат коалиция " Алтернатива на жителите " - 10.59%, МК Български гласъ - 9.63%, " Земеделски съюз Ал. Стамболийски " - 8.94%, Движение за права и свободи - 5.56%, Българска социалистическа партия за България - 5,01%, " Левицата " - 3,81%, " Има Такъв Народ " - 3.74% и други.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР