Трети канадец беше осъден на смърт в Китай във връзка

...
Трети канадец беше осъден на смърт в Китай във връзка
Коментари Харесай

Канадец осъден на смърт в Китай за производство на дрога

Трети канадец беше наказан на гибел в Китай по отношение на наркоафера на фона на възходящото от година и половина дипломатическо напрежение сред Отава и Пекин, съобщи Франс прес, като се базира на известие от китайски съд.

Канадецът, чието име на мандарин се произнася като Сюй Вейхун, е наказан на първа инстанция за произвеждане на опиати, осведоми през днешния ден Междинният съд в южния град Кантон.

Помолен за коментар, представител на външното министерство - Ван Вънбин, акцентира пред публицисти, че това дело "не бива да има последствия за връзките сред Китай и Канада ".

Китай издаде смъртна присъда на фона на ковид

Отношенията сред Пекин и Отава са обтегнати, откогато през декември 2018 година във Ванкувър бе задържана по искане на Съединени американски щати Мън Ванчжоу, финансов шеф на китайския телекомуникационен колос Хуавей. Обвинена от Вашингтон в съучастие в машинация за заобикаляне на глобите против Иран, тя бе освободена под гаранция и живее в Канада, откъдето може да бъде екстрадирана в Съединени американски щати.

Междувременно Китай арестува двама канадци, упрекнати, че са "застрашили националната сигурност " - двамата към момента са в ареста и съгласно задгранични специалисти това е ответна мярка на Пекин. През януари и през април м. година китайски магистрати осъдиха на гибел други двама канадци, единият от които към този момент бе осъждан в Канада за наркотрафик и уверяваше, че е дошъл в Китай с туристическа цел, припомня Агенция Франс Прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР