Трети финал в рамките на осем дни – Доминик Тийм

...
Трети финал в рамките на осем дни – Доминик Тийм
Коментари Харесай

Тийм и Синер са на финала в Берлин

Трети край в границите на осем дни – Доминик Тийм продължава да е огромната звезда на демонстративното лято в тениса, като му следва да се бори за още една купа в Берлин. Австриецът надигра Томи Хаас със 7-6(4) 6-3 на полуфинала.

42-годишният Хаас може да е доста удовлетворен от равнището, на което се показа в последните срещи, като през днешния ден имаше своите шансове против международния №3.

He'll see you soon Sinner. @ThiemDomi defeats Haas 7-6, 6-3 to book his spot in the @bett1aces Final.#bett1aces pic.twitter.com/a5ojLmRgtx
— Tennis Channel (@TennisChannel) July 18, 2020
Макар да изостана с пробив още при първото си подаване, осъществя рибрейк и даже имаше два следващи сетбола при 6-5. Стигна се обаче до тайбрек и там загуби една точка на собствен начален удар, което бе задоволително за съперника му.

Втората част също бе оспорвана, като германецът получи брейкбол още в първия гейм. Тийм още веднъж се измъкна и проби противника си за 3-1. До края загуби две точки на собствен сервис, с цел да постави завършек на дуела при 6-3 в сета.

На финала ще се изправи против Яник Синер, който впечатлява доста с представянето си в Берлин. Младият италианец за следващ път показва зрялост, като оцеля в трилър против международния №12 Роберто Баутиста Агут.

Вторият сет бе по-спокоен за Яник, само че в края на първия двамата демонстрираха темперамент и избавиха по един път подаванията си от доста сложни позиции. Първо испанецът обезврежда два сетбола при 4-5, а Синер се избави от 0-40 в идващия гейм, с цел да завоюва малко по-късно тайбрек, цялостен с минипробиви, в който изоставаше с 2-4.

TennisKafe.com
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР