Трети ден ще протестират селскостопанските производители от Пловдивския регион. Земеделците

...
Трети ден ще протестират селскостопанските производители от Пловдивския регион. Земеделците
Коментари Харесай

Трети ден протести, земеделците в Пловдивско отново затварят пътища

Трети ден ще стачкуват селскостопанските производители от Пловдивския район. Земеделците с тежка техника се събират от 10 часа при кръговото кръстовище на Карловския път до село Труд.
Протестиращите ще тръгнат с машините към Пловдив и ще навлязат до бул. „ България “ след което ще се върнат назад до изходната точка. Протестът през днешния ден ще е с един час по-дълъг, както беше обявено още през вчерашния ден, сподели Людмил Работов – член на УС на НАЗ и ръководител на НАЗ-Пловдив.
Земеделските производители упорстват да се подпише нов Меморандум с държавното управление, в който да бъдат записани всички техни претенции. На траялата до късно нощес среща от страна на страната е декларирано предпочитание да се подхващат законодателни промени, с цел да се отбрани българското селско стопанство в дълготраен проект. Не е реализирано обаче единодушие за дофинансирането на бранша и диалозите по тази тематика ще продължат в петък.
От НАЗ се притесняват, че напрежението може да ескалира в неправилна посока поради проточилите се договаряния и угрозата от компрометиране на пролетната сеитбена акция.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР